Lietuvos krepšinio rinktinė San Chuane pralaimėjo olimpinį atrankos finalą Puerto Rikui ir nuo to laiko netyla kalbos dėl K. Maksvyčio pasitraukimo iš trenerio pareigų.

„Jeigu mes pasirinktume užsienietį strategą, tuomet mes žengtume didelį žingsnį atgal. Mes tikrai ieškosime trenerio savų tarpe. Bandysime kalbėtis su Šarūnu Jasikevičiumi – dabar jis yra numeris vienas kandidatų sąraše. Su juo dar nekalbėjau, bet jei jis sutiktų – būtų labai gerai.

Yra ir daugiau kandidatų – tas pats Giedrius Žibėnas, Rimas Kurtinaitis. Dabar ekspromtu negaliu daug pasakyti, bet tikrai yra žmonių, kurie galėtų vadovauti rinktinei“, – teigė V. Gedvilas.

Su dabartiniu rinktinės strategu LKF prezidentas dar nekalbėjo.

„Nespėjau, vakar tik grįžau iš Puerto Riko, streikavo pilotai, tad parvykome visi skirtingu laiku ir dar neturėjo laiko susitikti. Kazio kontraktas su rinktine baigėsi, dabar spręsime situaciją, kas turi vadovauti rinktinei“, – teigė jis.

„Pradžiai turime išanalizuoti, kas nepavyko atrankoje, suprasti, kodėl nepavyko, o tada jau priimti sprendimus“, – tęsė V. Gedvilas.

LKF galva buvo atviras, jog K. Maksvytis tikslų neįvykdė.

„Treneris neįgyvendino tikslų, nepateko į olimpines žaidynes. Jeigu mes ten būtume patekę, tuomet po jų būtume sėdę su strategu kalbėtis dėl tolimesnio bendradarbiavimo, nes pagrindinis tikslas būtų išpildytas“, – komentavo LKF prezidentas.

Šis taip pat paminėjo, kad pokyčiai reikalingi ne tik trenerio poste.

„Mano nuomone, reikia atnaujinti rinktinę, įtraukti jaunus krepšininkus. Matome, jog krepšinyje dabar labai svarbu yra turėti mažus krepšininkus su geru metimu. Nesakau, kad vien jaunimas turi žaisti, reikia ir vyresnių, bet galima paimti serbų pavyzdį, kurie prieš daugiau nei 10 metų pradėjo jauninti rinktinę ir dabar puikiai galime pamatyti, kokius rezultatus jie demonstruoja“, – dėstė mintis V. Gedvilas.

Lietuvos sportui ir olimpizmui nusipelniusių žmonių apdovanojimai

Prezidentas nemano, jog federacijos darbas turėjo kažkokios įtakos pastariesiems prastiems rezultatams.

„Federacija nesužais už pačią rinktinę, ji nėra kalta, kad baudų metimus metėme 60 procentų tikslumu. Mūsų pareiga buvo paskirti trenerį ir mes jokiais būdais nesikišome į jo darbą, į treniruočių procesą, nes tai būtų neteisinga. Ar reikėjo žaisti draugiškas rungtynes su Puerto Riku? Tai tikrai nebuvo veiksnys, kuris nulėmė galutinį rezultatą“, – komentavo jis.

Rudenį vyks Lietuvos krepšinio federacijos prezidento rinkimai. V. Gedvilas teigia, jog dar nėra nusprendęs ar juose dalyvaus.

„Jei dalyvausiu, tai tik su Mindaugu Balčiūnu. Aš prezidentu dirbau tik trejus metus – per tiek laiko daug nepadarysi. Kai Sabonis dirbo 10 metų, tuomet daug ir padarėme, bet ir šioje kadencijoje turėjome sėkmingų projektų“, kalbėjo LKF galva.

K. Maksvytis Lietuvos rinktinę treniruoja nuo 2021 metų.

Primename, K. Maksvyčio auklėtiniai olimpinės atrankos turnyre suklupo užkliuvę už paskutinio barjero – finalas San Chuane pralaimėtas Puerto Rikui 68:79.

Karibų salos atstovai Paryžiuje grįš į olimpines žaidynes po 20 metų pertraukos, o lietuviams teks laukti dar mažiausiai ketverius metus.

Prieš olimpinės atrankos turnyrą, komandos varžėsi draugiškose rungtynėse už uždarų durų, kurių rezultatas nebuvo paskelbtas. Neoficialiomis žiniomis, lietuviai laimėjo šį mačą 7 taškų skirtumu.

Paryžiaus žaidynės vyks liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis. Puerto Rikas krepšinio turnyrą pradės C grupėje kartu su JAV, Serbija ir Pietų Sudanu.

San Chuane Lietuvos ekipa startavo grupės varžybose įveikdama Meksiką ir Dramblio Kaulo Krantą, o pusfinalyje eliminavo italus.

Savo ruožtu, Puerto Rikas iš pradžių nurungė Bahreiną ir Italiją, pusfinalyje įrodė pranašumą ir prieš meksikiečius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)