Tam įtakos turi ir Lietuvos krepšinio lygų formatas – svarstoma apie rekomendacijas ilginti antro ir trečio pagal pajėgumą čempionatų (NKL ir RKL) sezonų trukmę.

„Varžybų trukmė ir rungtynių skaičius – du labai svarbūs arba net esminiai kriterijai, apibrėžiantys krepšininkų daugiametį rengimą. Sporto teorija reikalauja, kad, norint užtikrinti nuoseklų krepšininko tobulėjimą, jis turėtų sužaisti ne mažiau 60, o gal net ir daugiau rungtynių per sezoną. Be to, per metus apie devynis ar dešimt mėnesių turėtų būti aktyviam treniruočių arba varžybų procese, – pabrėžė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. – Suprantame lygas dėl finansinių kaštų naštos, suprantame ir klubus, kuriems tai irgi nėra lengvas iššūkis, bet turime eiti link to. Priėmėme sprendimą, kad NKL ir RKL sezonai turėtų tęstis ne mažiau septynių mėnesių, o bendras rungtynių skaičius, įskaitant taurės ar priešsezoninių turnyrų, turėtų būti ne mažesnis kaip 45-erios.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją