Nors Lietuvos krepšinio lyga (LKL) suteikė daugiau laiko ties bankroto riba atsidūrusiems autsaideriams ieškoti išeičių iš finansinės krizės, savivaldybė viena srėbti privirtos košės neketina.

„Šiandien klubo savininkui Ovidijui Jakubaičiui pateikus finansinius dokumentus, paaiškėjo, kad skolos šiuo metu siekia beveik 260 tūkst. eurų. Savivaldybei tai – per didelė finansinė našta, nes reikėtų ne tik padengti esančias skolas, bet ir numatyti dar papildomų lėšų biudžete. Preliminariais skaičiavimais – apie ketvirtį milijono, kad klubas galėtų baigti šį sezoną“, – rašoma savivaldybės paskelbtame pranešime.

Savivaldybės teigimu, siūlytasi perimti tik esamiems žaidėjams ir treneriams susidariusias skolas, kurios šiuo metu siekia kiek daugiau nei 80 tūkst. eurų. Tačiau LKL tokiam variantui nepritarė.

Praėjusią savaitę „Gargždai“ buvo nurodę savivaldybei turintys 160 tūkst. eurų įsiskolinimų, o kilus abejonių dėl tokios sumos, vienintelis klubo dalininkas O. Jakubaitis nesutiko įsipareigoti pats padengti skirtumą, jei vėliau paaiškėtų, kad tikroji skola yra didesnė.

„Sprendimas neperimti klubo priimtas ne tik dėl skolų dydžio, bet ir dėl to, kad su šiomis skolomis savivaldybė tvarkytis paliekama viena. LKL atmetė ir dar vieną siūlomą išeitį – perimti tik esamiems žaidėjams ir treneriams esančias skolas bei perduoti LKL licenciją. Šis variantas, tam pritarus savivaldybės tarybai, galėjo išgelbėti klubą ir leisti jam toliau žaisti LKL, tačiau savivaldybė buvo pastatyta prieš faktą – arba visos skolos, arba nieko“, – skelbia savivaldybė.

Pernai „Gargždams“ iš rajono biudžeto per du kartus skirta 345 tūkst. eurų paramos, šiemet buvo numatoma atriekti 300 tūkst.

Po tokios Klaipėdos rajono savivaldybės žinios sureagavo ir LKL, konstatavusi, jog „Gargždai“ traukiasi iš pirmenybių viduryje sezono.

Čempionatą užbaigs vienuolika klubų. LKL artimiausiu metu atnaujins rungtynių tvarkaraštį, o trečiadienį surengs specialią spaudos konferenciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)