„Jaunieji talentai“ priešinosi tik aštuonias minutes, kuomet dar turėjo penkių taškų persvarą (14:9), tačiau netrukus „Hoptrans-Sirenos“ šovė į priekį 16:0 ir susikrovė dviženklį pranašumą (25:14, 11-ąją min.). Toliau skirtumas tik augo ir nugalėtojos niekam nebekėlė abejonių.

Šeimininkės šiame mače dar vertėsi be Dalios Belickaitės. Tuo tarpu viešnios neregistravo sveikatos problemų turinčios Ivetos Šalkauskės.

Sostinės komandą į dugną tempė netaiklūs tolimi metimai - žaidėjos pataikė vos vieną tritaškį iš penkiolikos bandymų (7 proc.). „Hoptrans-Sirenos“ krepšį iš toli atakavo 44 proc. tikslumu (8/18 tritaškių).

Beveik pusę „Hoptrans-Sirenų“ taškų pelnė atsarginių žaidėjų suolelis (40).

„Hoptrans-Sirenoms“ daugiausia taškų pelnė: Monika Petrauskaitė 14 (8 atk. kam.), Eglė Tarasevičiūtė 12 (3 blokai), Dovilė Miliauskaitė (8 atk. kam.), Indrė Keršulytė ir Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė – po 9.

„Jauniesiems talentams“: Justina Kraujūnaitė 12, Austėja Širšinaitytė 12.

„Hoptrans-Sirenų“ ekipos vyriausiasis treneris Linas Šalkus atkreipė dėmesį, kad žaidėjos, kaip ir vakarykštes rungtynes, pradėjo vangiai, bet antroje mačo pusėje išryškėjo meistriškumo skirtumas.

„Patiko mūsų žaidimas antroje dalyje. Darėme tai, ką mokėjome, todėl galėjo pažaisti visos krepšininkės. Bandėme keisti gynybos sistemas, galbūt tai ir išmušė jaunas Vilniaus žaidėjas iš vėžių, bet mokytis reikia, - kalbėjo L. Šalkus. - Metus užbaigėme antroje turnyro lentelės vietoje, tad pirmą sezono pusę vertinu neblogai. Buvo ir prastesnių rungtynių, tačiau visko laimėti negali. Kai kurioms žaidėjoms reikia pasitempti, nors jau matau kažkokią pažangą. Paskutinių dviejų pergalių tikėjomes, bet, aišku, malonu metus baigti taip.“

„Jaunųjų talentų“ treneris-konsultantas Algirdas Paulauskas nebuvo nustebintas tokio pralaimėjimo. Pasak jo, komanda pervargusi ir fiziškai, ir psichologiškai. Be to, žaidėjas persekioja traumos ir ligos – viena pasveiksta, kita suserga.

„Jaunoms merginoms per didelis krūvis, joms reikia poilsio. Labai tikimės, kad šventinės dienos šiek tiek leis joms atsipalaiduoti ir pailsėti. O šiaip viskas gerai – stipriausioje šalies moterų lygoje mūsų komanda negali padaryti kažko ypatinga, jos tikslas – kad žaidėjos tobulėtų ir pasirengtų kitam sezonui. Tai ir darome. Svarbu, kad merginoms sveikatos užtektų“, - svarstė A. Paulauskas.