Pirmoji rungtynių pusė VDU komandai nieko blogo nežadėjo - kauniečiai į didžiąją pertrauką iškeliavo atsilikdami vos 1 taško skirtumu - 39:40.

Po atokvėpio minutėlių čempionų strategas Arūnas Juknevičius negalėjo pažinti savo komandos - jies tiesiog strigo MRU ekipos gynybos gniaužtuose. Per trečiąjį kėlinį VDU ekipa pelnė vos 6 taškus, o tuo tarpu MRU surinko 20 ir gerokai atitrūko - 60:45.

VDU komandai po šio šalto taip ir nebepavyko atsigauti.

MRU komandai daugiausiai - 16 taškų (9 atk. kam.) pridėjo Osvaldas Olisevičius, 14 taškų (9 atk. kam.) pelnė Antanas Udras, 11 (9 atk. kam.) - Gediminas Žylė.

VDU komandoje išsiskyrė Adomas Drungilas, pelnęs 22 taškus ir atkovojęs 13 kamuolių, 10 taškų surinko Rolandas Jakštas, 7 - Tauras Jogėla.

Kauniečiai šįkart gerokai prasčiau už varžovus kovojo po krepšiais - kamuolį sugriebė 40, MRU - 56 kartus, tačiau VDU rečiau klydo - jų sąskaitoje 10 klaidų, MRU - 15 klaidų.

"Kai kurie mano komandos žaidėjai gynėsi kaip kilmingų mergaičių institute. Taip rungtyniaujant laimėti neįmanoma. Viskas prasideda nuo gynybos. Jei varžovai pajaučia, kad krepšininkai nesigina, tuomet ir apipila atakomis", - nevyniodamas žodžių į vatą kalbėjo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

Kur kas geresnės nuotaikos tvyrojo MRU stovykloje.

"Tai maloni pergalė, sustiprinanti žaidėjus psichologiškai. Kova nebuvo lengva, tačiau trečiajame kėlinyje pavyko rasti optimalų penketuką ir gerokai trūktelėti į priekį", - džiaugėsi MRU treneris Vytas Poteliūnas.

MRU su 14 taškų (6 pergalės, 2 pralaimėjimai) išliko antroje LSKL turnyrinės lentelės vietoje, VDU su 13 taškų žengia treti (5 pergalės, 3 pralaimėjimai).

Lyderiai suklupo prieš VGTU

Vilniuje netikėtą nesėkmę patyrė iki tol vienvaldžiais LSKL lyderiais buvę Šiaulių universiteto (ŠU) krepšininkai. Jie 84:90 (21:19, 23:26, 22:27, 18:18) nusileido turnyrinės lentelės apačioje esantiems Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VDTU) studentams.

VGTU nuo pat dvikovos pradžios atrodė labai kovingai nusiteikę ir neleido šiauliečiams nei akimirkai atsipalaiduoti. Antroje rungtynių pusėje VGTU perėmė vadžias į savo rankas ir išplėšė malonią pergalę.

Tiesa, šiauliečiai (6 pergalės, 2 nesėkmės), nepaisant pralaimėjimo, išliko pirmoje LSKL turnyrinės lentelės vietoje, tačiau turi lygiai tiek pat - 14 taškų, kaip ir MRU komanda.

Šįkart VGTU komandą į pergalę vedė Ignotas Braziulis, surinkęs 18 taškų (9 atk. kam.), 17 taškų pelnė Evaldas Rastenis, Elonas Penikas ir Alfredas Lukoševičius pridėjo po 15 taškų.

ŠU komandą nuolat tempė Julius Jucikas ir Rokas Giedraitis atitinkamai pelnę 24 ir 20 taškų, Daivaras Pakarklis surinko 12, Ignas Vaitkus - 10 taškų.

"Kai kauniesi iki pabaigos ir atiduodi visą širdį, tuomet gali įveikti ir lyderius. Šįkart pavyko mūsų komandinė gynyba, kuri anksčiau šiek tiek šlubavo. Taip pat gerai pavyko ir užpulti varžovus. Noriu padėkoti savo komandos vyrams už gražų žaidimą ir kovingumą. Džiaugiuosi šia pergale. Tai rodo, kad einame teisinga linkme. Visgi, reik žvelgti į priekį, šiandien laimėjome, o rytoj ši pergalė bus tik istorija. Reikia toliau kautis ir siekti daugiau panašių pergalių", - po rungtynių kalbėjo VGTU treneris Gintaras Šerkšnas.

ŠU strategas Rolandas Vaičiūnas vieną iš pralaimėjimo priežasčių įvardijo tai, kad jo žaidėjai per mažai įvertino varžovus.

"Prieš rungtynes tai akcentavau, tačiau turbūt ne visiems ši informacija išliko galvose. Dar iš pralaimėjimo priežasčių - varžovams per daug suteikta antrų šansų. VGTU po mūsų krepšių atkovojo 14 kamuolių. Visgi dar tik įpusėjo sezonas, privalome pasimokyti iš savo klaidų ir jų nebekartoti", - teigė šiauliečių strategas.

KTU nugalėjo VU

Kauno technologijos universiteto (KTU) krepšininkai namuose po permainingos kovos 76:71 (18:20, 30:15, 16:13, 12:23) nugalėjo Vilniaus universiteto (VU) ekipą.

Kauniečiai į didžiąją pertrauką iškeliavo turėdami dviženklę taškų persvarą - 48:35, o po trijų ketvirčių buvo dar labiau atitrūkę - 64:48.

Vėliau KTU lyg ir atsipalaidavo ir nedaug trūko, kad jie būtų buvę nubausti.

KTU komandai 14 taškų pelnė Gytis Venclovas, 13 pridėjo Lukas Lekavičius, po 12 Matas Edgaras Staniukaitis ir Deivydas Baika.

VU gretose išsiskyrė Paulius Macijauskas, pelnęs 21 tašką (11 atk. kam.), po 15 pridėjo Simonas Lekys ir Domantas Pipiras (13 atk. kam.).

Po šios pergalės KTU (4 pergalės, 4 pralaimėjimai) kilstelėjo laipteliu aukščiau - į šeštąją vietą, VU su tokiu pat pergalių ir pralaimėjimų santykiu smuktelėjo dvejomis pozicijomis žemiau - į septintąją vietą.

"Pergalė visuomet smagiai nuteikia, tačiau norėjosi kitokios - saldesnės pergalės. Ketvirtajame kėlinyje leidau pasireikšti šį sezoną mažai žaidusiems krepšininkams, tačiau jie buvo atsipalaidavę, manė, kad jau viskas padaryta. Jų žaidimas manęs nepradžiugino. Gerai, kad turėjome susikrovę pakankamą taškų persvarą, kurios pakako pergalei", - sakė KTU treneris Vytautas Pliauga.

Anot VU trenerio Rimanto Kaminsko, šįkart jo komandai be lyderių buvo sunku.

"Šiandien dėl įvairių priežasčių mums negalėjo padėti nė vienas mūsų ekipos lyderis. Aikštėje rungtyniavo jaunimas, jie manęs nenuvylė, tikrai kovėsi. Žinoma, gaila prarastų taškų. Tikiuosi, kad kitą savaitę mes jau būsime pajėgiausios sudėties ir iškovosime du taškus", - kalbėjo VU treneris.

LSU palaužė autsaiderius

Lietuvos sporto universiteto (LSU) krepšininkai namuose rezultatu 85:73 (28:5, 19:23, 21:20, 17:25) įveikė kol kas vos vieną pergalę turinčius ir paskutiniąją LSKL turnyrinės lentelės vietą užimančius Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) studentus.

Edo Nickaus auklėtiniai, galima sakyti, visus reikalus išsprendė jau per pirmąjį kėlinį - jie tiesiog praūžė varžovų aikštelėje, pelnė net 28 taškus, o LEU komandai leido surinkti vos 5 taškus.

LEU komandai tai buvo itin netikėta. Vėliau LSU krepšininkai jau žaidė kur kas ramiau, tad LEU ekipai pavyko sušvelninti rezultatą.

LSU komandai prie pergalės Šarūnas Vingelis ir Taurantas Tamošiūnas pridėjo po 13 taškų, Edvinas Alunderis - 12, Tomas Urbonas - 11 taškų.

LEU komandą bandė gelbėti Tomas Lekūnas (9 atk. kam., 5 rez. perd.) ir Darius Marcinkevičius, surinkę po 21 tašką, Vygantas Starkus surinko 10 taškų.

"Nuo pat rungtynių pradžios pajutome, kad šiandien nebus jokių bėdų, tačiau žaidimu nesu patenkintas. Reikia žaisti visas rungtynes taip, kaip pradėjome, o ne atsipalaiduoti ir galvoti tik apie pergalę. Leidau pasireikšti visiems žaidėjams, tad galbūt žaidimas ir išsiderino. Mes reikalaujame iš žaidėjų ne tik rezultato, bet ir kokybiško žaidimo. Žaisti, taip, kaip žaidėme šiandien mes negalime", - kalbėjo LSU treneris Edas Nickus.

LSU su 12 taškų (4 pergalės, 4 pralaimėjimai) LSKL turnyro lentelėje žengia penktoje pozicijoje, LEU su 9 taškais (1 pergalė, 7 pralaimėjimai) yra paskutiniai - devinti.

LSKL turnyro lentelė:

1.ŠU86214
2.MRU86214
3.VDU85313
4.KU84412
5.LSU84412
6.KTU84412
7.VU84412
8.VGTU82610
9.LEU8179