„Žalgiris“ finalą pasitinka nestokodamas nuostolių: pusfinalyje prieš „7bet-Lietkabelį“ sunkią traumą patyrė Keenanas Evansas, sveikatos problemų turi Rolandas Šmitas ir Arnas Butkevičius.

Kauno ekipa šį sezoną su vilniečiais sužaidė trejas rungtynes „Betsafe-LKL“ čempionate ir visas jas laimėjo. Tiesa, pirmose jų „Ryto“ gretose dar nežaidė sezono metu į komandą sugrįžęs Marcusas Fosteris. Kituose dvejuose susitikimuose jis vidutiniškai rinko po 12,5 taško.

Žalgiriečiai savo reikalus pusfinalio serijoje sutvarkė dar gegužės 26-ąją (3-0 prieš „Lietkabelį“), „Rytas“ į finalą pateko po 5-erių rungtynių permainingos serijos su „Wolves“: sostinės derbyje Giedriaus Žibėno auklėtiniai triumfavo 3-2.

„Krepšinio zona“ laidoje Rimas Kurtinaitis teigė, kad šiuo metu finalo dalyvių galimybės yra lygios.

„Manau, tos „Žalgirio“ netektys didina „Ryto“ šansus finale. Jau vien tokios nelaimės duoda papildomą motyvaciją varžovams. Jei sezono metu gali sakyti, kad „Žalgiris“ yra Eurolygos komanda ir sunku ją įveikti, dabar tie šansai susilygino, 50 prie 50.

Turėtų pasireikšti trenerio faktorius, jam reikės sprendimų, galbūt T. Dimšą į rotaciją labiau įtraukti.

Neturės A. Trinchieri ir A. Butkevičiaus, kuris šį sezoną turbūt jau nebežais. „Žalgiris“ turi problemų ir serija bus įdomi. „Rytas“ turi neblogą rungtynių ritmą, tik klausimas dėl kokybės, kur kartais labai prastai atakuoja.

„Vilkus“ įveikęs „Rytas“ dabar turi pasitikėjimą savo jėgomis ir neblogas galimybes pasikauti dėl čempionų titulo“, – prognozavo R. Kurtinaitis.