Sugrįžęs į Lietuvą savo mintimis pasidalino Mindaugas Kuzminskas.

„Mintys dar tikrai nesusigulėjo. Mes tikrai verti tos kritikos, bet galiu pasakyti, kad niekas labiau nenorėjo patekti į olimpines nei mes patys, ypač man bei dar kai kuriems žaidėjams, kuriems tai buvo paskutinis šansas patekti į žaidynes. Labai gaila ir apmaudu“, – dėstė mintis kapitonas.

Krepšininkas teigė, jog pastaraisiais metais rinktinei trūksta sėkmės.

„Kiekvienas turi savo nuomonę. (...) Jei pažvelgtume racionaliai į mūsų paskutinius čempionatus, tai 2022 metais Europos pirmenybėse pralaimime prieš Ispaniją po pratęsimo, vėliau jie tampa čempionais. 2023 metais Filipinuose grupėje užimame pirmą vietą, su serbais sustojome, galėjo viskas pakrypti kitaip, jei būtume žaidę su italais, bet niekada nenori atiduoti pergalės prieš JAV.

Šiemet ir vėl per plauką. Nenoriu, kad tai skambėtų kaip pasiteisinimas, bet tokia yra tiesa. Reiškia kažko pritrūksta“, – apie fortūnos stoką kalbėjo puolėjas.

Kapitonas nekritikavo federacijos ir jaunimo ugdymo sistemos.

„Šitie procesai taip greitai nevyksta. Kas mane ugdė, kai buvau mažas? Tikrai ne ši federacija. Kas ugdė kitus krepšininkus? Tikrai ne ši federacija. Mes apie federaciją tikrai negalime pasakyti nė vieno blogo žodžio. Mums suteikiamos geriausios sąlygos, kad galėtume pasiekti geriausius rezultatus“, – atkirto M. Kuzminskas.

Pats žaidėjas optimistiškai žvelgė į jaunąją kartą.

„Turbūt reikėtų kažkokių pakeitimų, trūksta mažų, agresyvių žaidėjų, bet matome dabar naująją kartą: Augustas Marčiulionis, Matas Buzelis, Motiejus Krivas, Deividas Sirvydis. Manau, kad viskas bus gerai. Dabar yra tam tikras pergalių badas, bet tikiu, jog tai greitai nutrūks“, – tęsė Mindaugas.

34-erių sportininkas nežino, ar tai buvo paskutinė jo vasara su rinktinės marškinėliais.

„Tai vėlgi nuo daug ko priklauso (grįžimas į rinktinę). Kaip viskas keisis, pradedant nuo žaidėjų ir trenerių. Pirmiausia turiu būti reikalingas treneriui, ant karštų dabar daug ką galiu prikalbėti“, – apie savo ateitį rinktinėje sakė krepšininkas.

M. Kuzminskas išreiškė palaikymą Kaziui Maksvyčiui ir problemos ieškojo kitur.

„Aš juo tikiu. Nežinau, kas šiuo metu gali perimti šias pareigas ir ar turime mes geresnių variantų šiai dienai. Aš suprantu trenerio būseną, bet jis už mus nepataikys tritaškio, neatsikovos kamuolio, Kiek keitėme trenerių, pokyčių nėra. Ne trenerius reikia kaltinti, o žaidėjus, pradedant manimi“, – komentavo kapitonas

Primename, K. Maksvyčio auklėtiniai olimpinės atrankos turnyre suklupo užkliuvę už paskutinio barjero – finalas San Chuane pralaimėtas Puerto Rikui 68:79.

Karibų salos atstovai Paryžiuje grįš į olimpines žaidynes po 20 metų pertraukos, o lietuviams teks laukti dar mažiausiai ketverius metus.

Prieš olimpinės atrankos turnyrą, komandos varžėsi draugiškose rungtynėse už uždarų durų, kurių rezultatas nebuvo paskelbtas. Neoficialiomis žiniomis, lietuviai laimėjo šį mačą 7 taškų skirtumu.

Paryžiaus žaidynės vyks liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis. Puerto Rikas krepšinio turnyrą pradės C grupėje kartu su JAV, Serbija ir Pietų Sudanu.

San Chuane Lietuvos ekipa startavo grupės varžybose įveikdama Meksiką ir Dramblio Kaulo Krantą, o pusfinalyje eliminavo italus.

Savo ruožtu, Puerto Rikas iš pradžių nurungė Bahreiną ir Italiją, pusfinalyje įrodė pranašumą ir prieš meksikiečius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)