Domanto Sabonio sulaukę lietuviai antradienį išvykoje 68:70 (15:15, 15:17, 17:10, 21:28) krito prieš Slovėniją, kuri vis dar vertėsi be Luka Dončičiaus.

Pirmąjį ekipų tarpusavio mačą Vilniuje mūsiškiai laimėjo 92:86.

„Kažkiek skyrėsi nuo mačo Lietuvoje. Geros kontrolinės rungtynės prie svetimos aplinkos, žiūrovų, teisėjų, tokio kontakto lygio. Iš geresnės pusės reikia paminėti, kad geriau gynėmės, išskyrus varžovų puolime atkovotus kamuolius. Labiau strigome puolime, įvėlėme nemažai klaidų. Nežaidėme gerų situacijų prieš jų visko išsikeitimo gynybą, kitas sistemas. Turime labiau organizuotai įeiti į savo puolimą“, – po nesėkmės sakė K. Maksvytis.

Abi rinktinės daužė lanką – lietuviai pataikė 5/22 tritaškių (22 proc.), Slovėnija – 5/27 (18 proc.). Mūsiškius klampino klaidos, kurių padaryta net 19. Po šių varžovai pelnė net 25 taškus. Slovėnija taip pat puolime nusiėmė 15 kamuolių ir tą pavertė 14 taškų.

Prie rinktinės prisijungęs D. Sabonis per 20 minučių pelnė 9 taškus (4/9 dvit., 1/2 baud.), atkovojo 15 kamuolių, atliko tris rezultatyvius perdavimus, bet suklydo 5 kartus ir surinko 17 naudingumo balų.

„Manau, kad jis atrodė labai gerai, tiek nedaug treniravęsis. Matėsi, kad dominavo baudos aikštelėje. Kiek ribojome jo minutes, neplanavome jo leisti mačo pabaigoje, bet gerai jautėsi. Žaidė gerai, matosi, kad dar nėra 100 proc. ritme, bet jau yra didelė figūra aikštėje.

Pirmos rungtynės – ne viskas buvo sklandžiai, su kiekvienu maču jo indėlis didės. Su juo komanda žaidė gerai“, – vertino treneris.

Jis nesureikšmino ir centro padarytų penkių klaidų.

„Dauguma buvo iš noro atiduoti perdavimą. Manau, kad ilgiau jis bus kartu, tos klaidos pavirs rezultatyviais perdavimais“, – vylėsi K. Maksvytis.

Tai buvo paskutinės Lietuvos kontrolinės rungtynės prieš olimpinę atranką, kuri vyks liepos 2-7 d. Puerto Rike.

„Išvykstame geromis nuotaikomis. Kažkiek pasidarysime išvadas, turėsime tris-keturias dienas atlikti treniruočių darbams, išgryninti puolimą ir gynybą. Visi sveiki, susižaidimo trūksta, bet manau, kad jis ateis.

Ateis žaidimo kokybė, tritaškių pataikymas. Buvo pirma treniruočių stovyklos fazė, tiek dėmesio dar neskyrėme metimams. Turėsime keletą stiprių treniruočių, dar liko aštuonios dienos. Turėsime ir poilsio dienų“, – į tolimesnį paveikslą pažvelgė K. Maksvytis.

Olimpinės atrankos burtai Lietuvai lėmė žaisti atrankos turnyro A grupėje, kur mūsiškių varžovais bus Meksika ir Dramblio Kaulo Krantas. B grupėje žais Italija, Bahreinas ir Puerto Rikas.

Lietuviai sužais po vieną susitikimą su savo grupės komandomis, o dvi geriausios rinktinės žengs į pusfinalį, kur lauks geriausių B grupės ekipų iššūkis. Tik turnyro nugalėtoja pateks į Paryžiaus žaidynes.

Pergalės atveju Lietuva žaidynėse startuotų C grupėje su daugkartine olimpine čempione JAV komanda, pasaulio vicečempione Serbija ir debiutantu Pietų Sudanu, kuris pasirodė geriausiai iš Afrikos ekipų praėjusiose planetos pirmenybėse.

Nesėkmės atveju mūsiškiai praleistų antras iš eilės olimpines žaidynes. Paryžiaus žaidynės prasidės liepos 27 d.

Slovėnija kausis olimpiniame atrankos turnyre Pirėjuje. Grupėje jų laukia Kroatijos ir Naujosios Zelandijos iššūkis, o vėliau gali tekti grumtis su Graikija, Dominikos Respublika arba Egiptu.

Lietuvos rinktinės sudėtis olimpinei atrankai:

Rokas Jokubaitis, Lukas Lekavičius, Deividas Sirvydis, Tomas Dimša, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius, Tadas Sedekerskis, Domantas Sabonis, Mindaugas Kuzminskas, Ąžuolas Tubelis ir Donatas Motiejūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją