Pernai su Lietuvos vyrų rinktine tik pirmajame pasirengimo pasaulio čempionatui etape dirbęs Darius Songaila, šiemet prisijungs prie olimpiniame kvalifikacijos turnyre dalyvausiančios pagrindinės rinktinės trenerių štabo.

Atrankos pasirengimo etape kartu su vyr. treneriu darbuosis ne tik D. Songaila, bet ir Dainius Šalenga, Mindaugas Noreika, Deividas Rinkevičius.

Pagrindiniame pasirengimo etape Lietuvos rinktinės trenerių štabą sudarys Kazys Maksvytis, Darius Songaila, Giedrius Žibėnas, Benas Matkevičius, Tomas Rinkevičius, Gustas Maskoliūnas ir Robertinas Vilimas.

G. Maskoliūnas pakeis Evaldą Beržininkaitį, kurio paslaugų kiek anksčiau atsisakė K. Maksvytis. Rinkinės treneris išreiškė viltį, kad pokyčiai palies tik trenerių štabą, o anksčiau pristatytas žaidėjų sąrašas išliks nepakitęs.

„Dirbame ties sąrašu ir tikimės, kad visi geriausi bus“, – šyptelėjo jis.

Kol kas nesikeičia J. Valančiūno situacija – vis dar sprendžiami draudimo klausimai, nes rinktinės kapitonas tapo laisvuoju agentu.

„Kol kas situacija ta pati. Kaip rinktinės treneris tikiuosi, kad jis bus, o federacijos vadovai stengiasi išspręsti visus klausimus“, – teigė K. Maksvytis.

Jis gruodį neteko darbo Kauno „Žalgiryje“, tad pirmą kartą per trejus metus gali visą savo dėmesį skirti tik nacionalinei komandai.

„Tikiuosi, kad rinktinei padės tai, kad esu susikoncentravęs tik jai. Teko daug važinėti, bendrauti, turiu daugiau laiko pasiruošti stovyklai ir paruošti planą. Manau, kad tai turėtų išeiti į naudą“, – vylėsi 46-erių K. Maksvytis.

Jis dabar – dažnas svečias arenose, iš arti stebintis ir intriguojantį Vilniaus derbį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalyje. Šiame prireiks penktųjų, lemiamų rungtynių šeštadienį, bet į akis krenta ne tik kova aikštėje, bet ir negarbingas Vilniaus „Ryto“ trenerio G. Žibėno elgesys.

Jis antrame mače pastūmė „Wolves“ žaidėją Kristupą Žemaitį iš nugaros ir pabėgo, o trečiojo mačo metu spjovė į varžovų suolelį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)