29-erių metų gynėjas, palikęs Belgrado „Partizan“, dabar savo sugebėjimus demonstruos VTB lygoje. A. Avramovičius su CSKA sukirto rankomis dėl dvejų metų sutarties.

Serbijos krepšininkas pamėgino paaiškinti savo nemažai kritikos sulaukusį sprendimą tęsti karjerą okupantų šalyje.

„Man norėjosi vykti į olimpiadą jau turint sutartį su klubu, kad mano mintys būtų laisvos nuo šito reikalo. Suprantama, turėjau pasiūlymų ir iš Eurolygos, bet CSKA... Kai tik kalbėdavau su savo draugais, žaidusiais čia – Nikola Milutinovu, Dejanu Davidovacu, Milošu Teodosičiumi, Draganu Tarlaču, visi jie sakė tik pačius geriausius žodžius apie klubą, tai, kaip čia nuostabiai elgiamasi su žaidėjais, ir koks nuostabus yra miestas Maskva. Tai ir tapo pagrindine priežastimi, kuri paveikė mano sprendimą. Labai norėjau čia atvykti.

Esu laimingas, kad atsidūriau čia ir gyvensiu Maskvoje. Tai – labai neįprastas miestas, kuriame tiek daug visko galima pamatyti. Pasistengsiu čia pamatyti tiek, kiek tik pavyks. Be to, aš – stačiatikis, o tai irgi svarbus aspektas“, – pastebėjo Aleksa.

Praėjusį sezoną A. Avramovičius Eurolygoje vidutiniškai rinko po 10,2 taško, 1,8 rezultatyvaus perdavimo ir 1,8 atkovoto kamuolio.

Pernai su Serbijos rinktine jis tapo pasaulio vicečempionu, o šiemet Paryžiaus žaidynėse ne tik pasidabino olimpine bronza, bet ir buvo išrinktas geriausiai besiginančiu turnyro žaidėju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją