Prieš mačą susirinkę žiūrovai atsistojo iš savo vietų ir garsiai skandavo „Valdai, Valdai“, o netrukus ir pats V. Adamkus tarė žodį.

„Yra labai malonu matyti visą istorinę Lietuvos krepšinio eigą. Turėjau progą gyvai matyti, kaip 1939 m. Lietuvos krepšininkai tapo Europos meistrais. Tą patį išgyvenau ir 2003 m. Švenčiame auksinę vyrų pergalę, kurie pargabeno auksą į Lietuvą. Sveikinu, džiaugiuosi su jais ir tikiuosi, kad ketvirtos taurės sulauksime ne po šešiasdešimt metų, o anksčiau“, – sakė dvi kadencijas prezidento pareigas ėjęs 96-erių politikas.

Prieš susitikimą auksinės rinktinės treneris Antanas Sireika užkabino aukso medalį V. Adamkui ant kaklo.


Prieš 20 metų Švedijoje vykusiame Europos čempionate A. Sireikos vadovaujami Lietuvos krepšininkai turnyro finale rezultatu 93:84 nugalėjo Ispanijos rinktinę. Istorinė pergalė šaliai padovanojo pirmuosius Europos čempionų medalius nuo 1939 ir 1937 metų titulų.

Ketvirtadienį ant parketo žengė 10 iš 12 „auksinės“ rinktinės krepšininkų – trūksta tik Šarūno Jasikevičiaus ir Dariaus Songailos.

Rungtynėms teisėjauja legendinis Lietuvos arbitras Romualdas Brazauskas, o tarp „Žvaigždžių“ rinktinės narių – tokie žaidėjai kaip Robertas Javtokas, Jonas Mačiulis, Mindaugas Lukauskis, Darjušas Lavrinovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją