Rokiškyje gimęs televizijos „balsas“ 1964 m. baigė Lietuvos kūno kultūros institutą, dirbo Garliavos vidurinės mokyklos mokytoju.

1965–1978 metais jis treniravo Kauno krepšinio mokyklos auklėtinius.

1978 metais sėdęs prie komentatoriaus mikrofono Lietuvos televizijoje V. Janiūnas dirbo 15 metų.

1994–1999 m. jis ėjo Kauno FBK „Kaunas“ klubo direktoriaus pavaduotojo pareigas, šiame amžiuje dar dirbo Kauno Salomėjos Nėries vidurinės mokyklos direktoriumi.

Užuojautą dėl legendinio krepšinio varžybų komentatoriaus V. Janiūno mirties sekmadienio vakarą reiškė laikinai einantis Ministro Pirmininko pareigas Saulius Skvernelis.

„Netekome ilgamečio krepšinio komentatoriaus, ištikimo šios sporto šakos gerbėjo ir tikro profesionalo. Su Vlado Janiūno pavarde gaudžiai susiję patys svarbiausi Lietuvos krepšinio įvykiai, jo dėka mes galėjome ryškiau pajusti ir pergalių džiaugsmą, ir išgyventi dėl pralaimėjimų. Dėl legendinio krepšinio komentatoriaus Vlado Janiūno mirties nuoširdžiai užjaučiu artimuosius, bičiulius, Lietuvos krepšinio gerbėjus ir visą šalies sporto bendruomenę", – sakoma premjero užuojautoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)