Kitame A diviziono sezone kausis 6 ir pernai dalyvavę klubai: Vilniaus „Kibirkštis“, Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas, Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“, Kauno „Aistės-LSMU“, „Šiauliai-Vilmers“ ir „MKK Panevėžys“.

Reguliariajame „Smart Way MLKL“ sezone stipriausios šalies komandos žais nebe keturių, o trijų ratų sistema. Trečiojo rato namų ir išvykos mačai buvo išrinkti burtų keliu, o pirmųjų dviejų ratų rezultatai skaičiuosis ir Baltijos moterų lygos turnyro lentelėje.

Į „Smart Way MLKL“ atkrintamąsias pateks visos ekipos. 1-2 vietas užėmusios komandos pateks tiesiai į pusfinalį, o 3-6 pozicijose esantys klubai ketvirtfinalyje kausis iki 2 pergalių. Pusfinaliai taip pat vyks iki dviejų laimėtų rungtynių, o finalų serija – iki trijų.

Baltijos lygos klubų skaičius šoktels iki 16-kos bei varžysis A ir B pogrupiuose po 8 komandas. Prie čempionato prisijungs Estijos klubas Talino „TSA/Cityteed“ ir trys Lietuvos B diviziono ekipos – „Akmenės kraštas“, Vilniaus „Oaks“ bei Kauno rajono „Atletas-Triumfesta“.

Reguliarusis sezonas vyks du ratus ir visos kiekvienos grupės komandos pateks į ketvirtfinalį, kuriame sužais dvi akistatas. Tiek į Baltijos lygos A, tiek B finalo ketvertą pateks geresnį taškų santykį turinčios ekipos.

„Smart Way MLKL“ B diviziono komandų skaičius kitame sezone išaugs nuo trylikos iki aštuoniolikos ir jos regioniniu principu skils į vakarų ir rytų pogrupius po 9 ekipas.

Be „Akmenės krašto“, Vilniaus „Oaks“ ir Kauno r. „Atleto-Triumfesta“ B divizione rungsis Klaipėdos „VKKM-Neptūnas-Amberton“ bei „Kretinga“.

Pogrupiuose komandos žais du ratus ir po 8 grupės komandas pateks į aštuntfinalį, kuriame kovos iki dviejų pergalių. Šių porų nugalėtojos susitiks ketvirtfinalyje, kuriame vėl bus žaidžiama iki dviejų pergalių, o triumfavusios komandos pateks į „Smart Way MLKL“ B diviziono finalo ketvertą.

„Naujame sezone pasirinkome MLKL B divizioną vykdyti regioniniu principu atsižvelgdami į tai, kadangi jame rungtyniauja dirbančios moterys, studentės ir moksleivės, todėl ilgos kelionės per visą Lietuvą, ypač darbo dienomis, labai apsunkina mūsų pirmenybių vykdymą. Taupant B diviziono ekipų laiką ir finansinius kaštus pasirinkome žaisti būtent tokiu principu“, – dėstė lygos varžybų direktorė Martyna Kravčenkaitė.

Naują „Smart Way MLKL“ sezoną atidarys įspūdinga akistata sostinėje. Rugsėjo 29 d, 15:00, Vilniuje, „Jeep“ arenoje susigrums Lietuvos čempionės Vilniaus „Kibirkštis“ ir „Karalienės taurės“ nugalėtojos Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“.

Taip pat „Smart Way MLKL“ A diviziono klubų vadovams pristatė naują rungtynių transliacijų ir informacinį partnerį, apie kurį lyga oficialiai praneš artimiausiu metu.

Vykusiuose posėdžiuose buvo aptarti ir kandidatai, dalyvausiantys artėjančiuose Lietuvos krepšinio federacijos prezidento rinkimuose. „Smart Way MLKL“ direktorius Alvydas Jocys, lygos vardu, išreiškė palaikymą dabartiniam LKF generaliniam sekretoriui Mindaugui Balčiūnui.

„Pernai darbus pradėjusi naujoji moterų lygos administracija nori šios veiklos tęstinumo, – kalbėjo A. Jocys. – LKF prezidento rinkimuose palaikysime Mindaugą Balčiūną, kurio indėlis yra neatsiejamas nuo šios organizacijos augimo. Jis pats yra didelis moterų krepšinio entuziastas ir kaskart su dideliu noru padeda lygai savo naudingomis įžvalgomis bei iniciatyvomis.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją