Jos pabaigoje mintimis apie rinktinės vasaros tikslus pasidalino Donatas Motiejūnas.

Aukštaūgis atkreipė dėmesį, jog komandai trūks Jono Valančiūno, kuris praleis olimpinę atranką.

„Jono tikrai niekas nepakeis, jis kapitonas, mūsų vedlys, pagrindinis žmogus, tiek metų vedęs rinktinę į priekį.

Rodė ir dabar rodo pavyzdį jaunimui, kaip reikia atstovauti rinktinei. Jo trūks ir negali būti kalbų, kad kažkas jį aikštėje pakeis. Darysime viską, kad patektume į olimpiadą ir Jono lauksime Paryžiuje“, – kalbėjo Donatas Motiejūnas.

Jis gyrė jaunuosius rinktinės kandidatus – Ąžuolą Tubelį ir Motiejų Krivą.

„Jauni, talentingi jaunuoliai, kuriems padedame treniruotėse pavyzdžiais, patarimais. Auga talentinga karta, kuri ateis po mūsų, manau, demonstruos įspūdingą krepšinį.

Turi daug talento, energijos, stiprius kūnus, reikia tuo tik pasidžiaugti, kokie krepšininkai auga“, – teigė D. Motiejūnas.

Anot D-Mo, kol kas klaustukas dėl kito klubinio sezono: aukštaūgis gali palikti „Monaco“ gretas.

„Iki liepos 14 dienos sprendžiasi situacija, yra visokių variantų. Galimai liksiu, bet jei iki 14 dienos nesulauksiu susitarimo, greičiausiai teks ieškoti kito varianto. Tokia dvipusė situacija.

Dabar – mano mintys čia, patekti į olimpiadą yra mano tikslas, turnyras, renginys, kuriame dar nesu buvęs. Karjera mano į antrą pusę, norisi įgyvendinti tai, o jei pavyktų kažką laimėti, tai būtų svajonės išsipildymas.

Visi dėl to čia ir esame, suprantame, dėl ko aukojamės.

Nebus problemų žaisti kartu, esame geri, patyrę žaidėjai. Reikia tik kelerių rungtynių, kad pajaustume žaidimą kartu. Tikiu, mūsų rinktinė – stipri jėga“, – teigė D. Motiejūnas.

Lietuvos ir Slovėnijos dvikova sekmadienį vyks Vilniaus „Twinsbet“ arenoje. Rungtynių pradžia 19:30 val.

K. Maksvyčio pajėgos dėl vienintelio kelialapio į olimpines žaidynes kovos Puerto Rike. Atranka vyks liepos 2-7 dienomis.

A grupėje Lietuvos rinktinė susigrums su Meksikos ir Dramblio Kaulo Kranto rinktinėmis. Jei mūsiškiai užims bent antrą vietą, tuomet pusfinalyje lauks Italijos, Puerto Riko arba Bahreino rinktinės iššūkis.

Prieš ją K. Maksvyčio auklėtiniai sužais dar dvejas draugiškas rungtynes:

Birželio 23 d. Lietuva – Slovėnija (Vilniaus „Twinsbet“ arena)

Birželio 25 d. Slovėnija – Lietuva (Liubliana).

Rinktinės kandidatai: