Jos sekmadienį susigrums dėl privilegijos artimiausius ketverius metus vadintis pajėgiausia krepšinio rinktine visame pasaulyje, nes prieš tai mūsų planetoje karaliavusi JAV komanda Kinijoje patyrė visišką fiasko – jau aišku, kad ji finišuos prasčiausioje vietoje (7 arba 8) per visą FIBA čempionatų istoriją, nuo pat 1950-ųjų.

Portalas Krepšinis.lt pateikia penktadienio mūšių tvarkaraštį.

Penktadienis, keturioliktoji čempionato diena (kada Lietuvos laiku, kokios rungtynės ir kurios grupės):

11.00 val. ISPANIJA – AUSTRALIJA (pusfinalis, Pekinas)

Pirmieji į pusfinalio bataliją stos šiame čempionate nežinantys, kas tai yra pralaimėjimas, Ispanijos ir Australijos krepšininkai. Ispanai iš savo kelio pašalino Tunisą, Puerto Riką, Iraną, Italiją, Serbiją ir Lenkiją, o australai – Kanadą, Senegalą, Lietuvą, Dominiką, Prancūziją ir Čekiją.

Paskutinį kartą šios komandos tarpusavyje susigrūmė prieš trejus metus, 2016-ųjų Rio olimpinėse žaidynėse, kai mače dėl trečios vietos po poros abejotinų teisėjų švilpukų 89:88 triumfavo Pirėnų pusiasalio atstovai.

Abiejų rinktinių lyderiai – NBA gynėjai: Ricky Rubio renka po 15,3 taško ir 5,5 rezultatyvaus perdavimo, Patty Millsas – po 22,2 taško ir 4,5 rezultatyvaus perdavimo.

15.00 val. ARGENTINA – PRANCŪZIJA (pusfinalis, Pekinas)

Tiek Argentinos, tiek Prancūzijos rinktinės ketvirtfinalyje eliminavo teoriškai už save stipresnes varžoves – turnyro favoritėmis laikytas Serbijos (97:87) ir JAV komandas (89:79).

Prancūzai – vieninteliai iš pusfinalio dalyvių žino, ką reiškia pralaimėti. Jie antrame grupių etape 98:100 nusileido Australijai, bet žengė tolyn, nes po dramatiškos kovos ir neleistino, bet arbitrų neužfiksuoto Rudy Goberto veiksmo 78:75 įveikė Lietuvą. Tačiau Vincento Colleto auklėtiniai yra vieninteliai, kurie buvo TOP-4 ir praėjusiame čempionate: jiems priklauso 2014-ųjų bronzos medaliai.

1950-ųjų planetos čempionę Argentiną į priekį vis dar veda 39-erių su puse metų mohikanas Luisas Scola, Kinijoje raškantis po 17,8 taško ir 7,3 atkovoto kamuolio.

Prancūzų ansamblyje pirmaisiais smuikais griežia Evanas Fournier ir Nando De Colo, varžovams atseikėjantys po 21 ir 17 taškų.

Sekmadienį 11 val. bus žaidžiamas mačas dėl trečios vietos ir bronzos, o 15 val. – didysis finalas dėl aukso.

Primename, kad jau žinomi aštuonių bilietų į 2020-ųjų olimpiadą savininkai: tai – Japonija (šeimininkė), Australija (Okeanijos atstovė), JAV ir Argentina (stipriausios Amerikos komandos), Nigerija (geriausia Afrikos rinktinė čempionate), Iranas (pajėgiausia Azijos komanda) ir Ispanija bei Prancūzija (Europos galingosios).

Dėl likusių keturių vietų Tokijuje bekompromisė kova užvirs kitų metų birželį vyksiančiuose keturiuose atrankos turnyruose, viename kurių pasirodys ir Lietuvos rinktinė.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)