Trečiadienį „Lietkabelis“ antrą kartą išvykoje išlygino serijos dėl trečios vietos santykį (2-2), laimėjęs rezultatu 75:55 (23:18, 20:11, 16:15, 16:11).

Prie sienos priremtų Aukštaitijos sostinės atstovų veidą permainė galingas Gyorgy Golomano žaidimas. Pirmą kartą šiose LKL atkrintamosiose varžybose starto penkete mačą pradėjęs Vengrijos aukštaūgis jau per pirmą rungtynių pusę užsitarnavo 24 naudingumo balus ir padėjo nustebinti varžovus „Lietkabeliui“ nebūdinga gynyba keičiantis dengiamaisiais.

Svečiai susikrovė 14 taškų pranašumą ir po pertraukos kontroliavo įvykius Jonavos arenoje, laikydami Virginijaus Šeškaus auklėtinius saugiu atstumu.

Laimėti Jonavoje „Lietkabeliui“ nesutrukdė gynėjo Jordeno Duffy stygius, o vidurio puolėjas Nikola Popovičius nuo atsarginių suolo pakilo tik paskutinėmis minutėmis.

Nerezultatyviausią sezono mačą sužaidęs „Cbet“ iš toli atakavo vos 20 proc. tikslumu (5/25) ir kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo 31:39.

„Cbet“: Glynnas Watsonas 13, Jeffery Garrettas 8, Aurimas Majauskas 7, Goranas Huskičius 6 (6 rez. perd.), Vytautas Šulskis, Martinas Laksa (5 atk. kam.), Edvinas Šeškus ir Dovis Bičkauskis – po 5;

„Lietkabelis“: Jamelas Morrisas 23 (4/7 trit.), Gyorgy Golomanas 14 (25 naud. b.), Kristianas Kullamae 12 (8 atk. kam.), Paulius Murauskas 8, Vytenis Lipkevičius 7 (7 atk. kam.).

Įdomu, jog visi trys ankstesni susidūrimai šioje serijoje taip pat baigėsi svečių pergalėmis: „Cbet“ laimėjo pirmą ir trečią mačus (atitinkamai 89:80 ir 82:63), „Lietkabelis“ dramatiškai gelbėjosi antrajame (88:87).

Nenado Čanako auklėtiniams dar kartą atkūrus pusiausvyrą, lemiamas susitikimas penktadienį bus žaidžiamas neutralioje teritorijoje – Šiauliuose.

Pasinaudoti reguliariajame sezone užsitarnautu namų aikštės pranašumu „Lietkabelis“ negalės dėl „Kalnapilio“ arenoje šią savaitę vyksiančio tarptautinio badmintono turnyro.

Tik antrą sezoną aukščiausiame divizione baigiantys jonaviškiai finišuoti tarp prizininkų pretenduoja pirmą kartą.

Savo ruožtu, panevėžiečiai pernai tapo vicečempionais, o prieš tai dvejus metus iš eilės pelnė bronzą. Medalius „Lietkabelis“ iškovojo ir 2017-aisiais, kai užėmė antrą vietą.

Didžiajame LKL finale Kauno „Žalgiris“ 2-1 pirmauja prieš titulą ginantį Vilniaus „Rytą“ ir kovą dėl aukso žiedų gali užbaigti ketvirtadienį.

Rungtynių eiga

Rungtynės prasidėjo 6 Jeffery Garretto taškų serija, bet priešingoje aikštės pusėje amerikiečiui buvo nelengva tvarkytis su Gediminu Oreliku. Po tikslaus tolimo Kristiano Kullamae šūvio „Lietkabelis“ įpusėjus pirmam kėliniui žengė priekyje 10:6.

Tolimais metimais atsakė ir šeimininkai, per kelias minutes išlyginę santykį (14:14). Tuomet dar du tritaškius pykštelėjo Jamelas Morrisas, kurtinančiai švilpiant vietos publikai vieną iš dviejų baudų metimų pataikė Željko Šakičius, ir svečiai laimėjo pirmą ketvirtį 23:18.

J. Morriso pastangomis skirtumas buvo išaugęs iki 8 taškų, jį tirpdė Goranas Huskičius ir Glynnas Watsonas.

Aktyvi gynyba abiejose aikštės pusėse dažnai provokavo klaidas, bet turėjo ir savo kainą: nesužaidus nė 4 min. antrame kėlinyje ekipos jau buvo išnaudojusios komandinių pražangų limitą.

Nors G. Huskičius įsigudrino iškišti rezultatyvų perdavimą G. Watsonui Gyorgy Golomanui tarp kojų, vengras uoliai darbavosi tiek puolime, tiek gynyboje, vos per 13 min. suspėjęs surinkti 14 taškų ir net 23 naudingumo balus. Jo pradėtas spurtas sukrovė panevėžiečiams 11 taškų persvarą (37:26).

Dar viena problema jonaviškiams tapo trys G. Watsono asmeninės pražangos. Užsikirtus „Cbet“ puolimui, aukštaičiai kėlinio pabaigoje spustelėjo dar daugiau ir ilsėtis iškeliavo pirmaudami 43:29.

Po pertraukos V. Šeškaus auklėtiniai išsitraukė daugiau ginklų, pirmuosius taškus rinko Dovis Bičkauskis. Vis dėlto „Lietkabelis“ buvo budrus ir neleido oponentams priartėti vienženkliu atstumu.

Kėlinį vėl sėkmingiau „uždarė“ svečių komanda, padidinusi persvarą iki 59:44.

Po K. Kullamae ir Pauliaus Murausko metimų atotrūkis tarp komandų išaugo iki 20 taškų, o šeimininkų gerbėjai akivaizdžiai pritilo. Aurimas Majauskas „Cbet“ taškų sąskaitą ketvirtame kėlinyje atidarė tik šiam jau įpusėjus.

Daugiausiai „Lietkabelio“ pranašumas buvo išaugęs iki 23 taškų, ir šeimininkai paskutinėmis minutėmis jį apkarpė tik simboliškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją