Antradienį jis buvo pristatytas kaip Eurolygos vadovu praėjusią savaitę išrinkto P. Motiejūno įpėdinis.

18 metų „Žalgiryje“ rungtyniavęs 39-erių kaunietis krepšininko karjerą baigė prieš metus ir tapo klubo direktoriaus pavaduotoju.

Dabar – dar vienas žingsnis aukštyn. Planuotas iš anksto, bet ankstyvesnis nei buvo galima pagalvoti.

Specialioje spaudos konferencijoje P. Motiejūnas teigė, jog pakvietęs P. Jankūną į „Žalgirio“ administraciją numatė, kad ilgalaikėje perspektyvoje ruoš savo paties pamainą.

Vis dėlto šį mėnesį vyresniajam iš dviejų Paulių pasitaikiusi proga išplaukti į tarptautinius vandenis gerokai paskubino įvykius.

„Buvo svajonė vieną dieną užimti šias pareigas, bet gyvenimas iškrėtė šunybę – teko tai padaryti praėjus vos metams po karjeros pabaigos, – atsiliepė P. Jankūnas. – Kai pradėjome su P. Motiejūnu kalbėti apie tokią galimybę, pirmas kelias dienas reikėjo daug apmąstyti, susidėlioti mintis. Turiu daug išmokti, sužinoti.

Bet krepšinyje esu visą gyvenimą. Turiu tam tikrą patirties, turiu kontaktų, esu pasiruošęs mokytis, tobulėti, prižiūrėti, kad „Žalgiris“ neišklystų iš savo tvirto kelio.“

Tarp Eurolygos klubų vadovų yra ir daugiau buvusių krepšininkų, vis dėlto lygintis pasiekimais aikštėje su P. Jankūnu gali tik Juanas Carlosas Navarro („Barcelona“) bei Zoranas Savičius (Belgrado „Partizan“).

Ir tik pastarasis prieš du dešimtmečius iš elitinio lygmens krepšinio nėrė tiesiai į vadovaujančias pareigas administracijoje – panašiai kaip dabar P. Jankūnas.

Buvusio puolėjo nuomone, nors jo biografija iki šiol nebuvo susijusi su vadyba, esama kitų kozirių.

„Sakyčiau, tai privalumas – kaip buvęs žaidėjas žinau, ką krepšininkai išgyvena, kaip jaučiasi po nesėkmių ir kuomet sekasi gerai.

Per paskutinius metus iš P. Motiejūno daug išmokau, jis rodė, kaip veikia visi procesai. Ir jis manęs nepalieka vieno – lieka visi departamentai, visi žmonės, kurie puikiai išmano savo darbą ir pakėlė „Žalgirį“ į dabartinį lygį. Man tiesiog teks truputį daugiau veiklų“, – svarstė P. Jankūnas.

Paulius Jankūnas

Komandoje vis dar likęs ne vienas krepšininkas, su kuriuo kamuoliu dalindavosi naujasis direktorius, postą oficialiai užimsiantis rugpjūtį.

„Be abejo, dabar jau nebesu vienas iš jų. Bet žmogiški santykiai lieka, tik jų forma truputį keisis.

Baigus sportuoti prireikė laiko, kad užmigdyčiau savyje žaidėją. Juk vaikštau į tą pačią rūbinę ir sutinku tuos pačius veidus, su kuriais žaisdavau ir leisdavau laisvalaikį. Niekada nesureikšminau kitokio savo statuso, bendraudavau taip pat kaip anksčiau – tik nebedalyvavau jų vidiniuose pokalbiuose ir susirašinėjimuose.

Nemanau, kad dabar tai keisis. Su žaidėjais esame vienos komandos nariai, draugai – bendravimas liks atviras, koks ir turi būti“, – samprotavo vienas gyvų klubo simbolių, kurio marškinėliai yra iškelti į „Žalgirio“ arenos palubes.

Nuo ko prasidės P. Jankūno veikla naujame poste?

„Pirmas darbas – baigti komandos komplektaciją. Pagrindas yra, bet kai kurių dalių trūksta. Skaičiaus gal nenorėčiau įvardinti, bet kalba eina apie pagalbininkus, kurie padėtų komandai ir nesusilpnintų jos“, – sakė P. Jankūnas.

Jau aišku, kad „Žalgiris“ išlaikys mažiausiai aštuonis šio sezono sudėties narius, keistis neturėtų ir trenerių štabas.

Išlaidos komandai augs, o tai reiškia, kad klubo piniginė irgi pūsis.

„Tikrai bus didesnis biudžetas. Negaliu dabar pasakyti, kiek, bet pristatysime kaip įprasta“, – pažadėjo P. Jankūnas.

Primename, kad P. Motiejūną nauju vykdančiuoju direktoriumi Eurolygos akcininkai išrinko vienbalsiai vietoje metus šias pareigas ėjusio amerikiečio Marshallo Glickmano, kuris paliks postą pasibaigus sutarčiai liepos 31 d.

Eurolygos prezidentas nuo praėjusių metų yra serbas Dejanas Bodiroga.

Prieš tai – nuo pat modernios Eurolygos susikūrimo 2000-aisiais – abi kėdes užėmė ispanas Jordi Bertomeu.

P. Motiejūnas yra ne tik „Žalgirio“ direktorius, bet ir stambiausias klubą kontroliuojančios bendrovės „Žalgiris group“ akcininkas. Jam priklauso 75 proc. akcijų paketas, likusias valdo bendrovė „Tesonet Global“.

Antradienio spaudos konferencijoje P. Motiejūnas dar nepagarsino, koks bus šių akcijų likimas, kadangi naujos pareigos nesuderinamos su vieno iš Eurolygos klubų valdymu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją