„Yahoo Sports“ žurnalistas Jake’as Fischeris skelbia, jog NBA komandos už aukštaūgį žada sumokėti beveik 13 mln. JAV dolerių už sezoną.

Šiais metais J. Valančiūnas Naujojo Orleano „Pelicans“ komandoje uždirbo 14,4 mln. JAV dolerių.

Lietuvio kontraktas gali būti palankus į čempionų žiedus besitaikančioms komandoms, kurios galėtų panaudoti vadinamąjį „mid-level exception“ bei įtraukti vidurio puolėją į savo komandą.

J. Valančiūno situacija neramina ir Lietuvos krepšinio federaciją bei šalies krepšinio aistruolius. Jei šiam nepavyks susirasti klubo iki tam tikros datos, tuomet centras praleistų olimpinę atranką Puerto Rike. Pasak LKF generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno, ar J. Valančiūnas galės padėti rinktinei paaiškės birželio 17 dieną.

Šį sezoną iš Utenos kilęs krepšininkas NBA lygoje fiksavo 12,3 taško, 8,9 atkovoto kamuolio ir 2,1 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

„Pelicans“ pateko į atkrintamąsias, kur Vakarų konferencijos pirmajame etape 0:4 neprilygo Oklahomos „Thunder“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)