Tradicinio „Gloria Cup“ kontrolinio turnyro Beleke (Turkija) starte Lietuvos vicečempionai pirmavo didžiąją rungtynių dalį, bet paskutinę minutę lemtingas buvo Marcquise’o Reedo dvitaškis, į kurį Sylvainas Francisco atsakymo nebepateikė.

„Užbaigėme rungtynes atkarpa 4:15 – šiuo metu mums tiesiog trūksta energijos. 35 min. žaidėme solidžiai, bet kol kas mūsų kojos dar „sunkios“. Juk eina paskutinė sunkių treniruočių savaitė.

Na, pagaliau po rungtynių turėsime apie ką pasikalbėti, nes susikaupimo taip pat trūko, buvome „minkšti“. Tai man patinka – turėsiu ką veikti“, – komentuodamas mačą, šypsenos nevengė A. Trinchieri.

„Galėjome užbaigti kiečiau, dažniau apsiginti, geriau lįsti iš užtvarų ir neleisti varžovams kartoti metimų. Na, bendrai tai buvo gera pamoka“, – pridūrė rezultatyviausiai (20 taškų) Lietuvos ekipos gretose žaidęs ir 6 tritaškius sušveitęs Brady Manekas.

Trečiadienį vienuolika „Žalgirio“ krepšininkų žaidė 14-22 min., tik Lukas Lekavičius tenkinosi 7 min.

„Nors skirsčiau minutes visiems vienodai, kaip ir pridera pasirengimo metu, vis tiek turėjome laimėti“, – įsitikinęs specialistas iš Italijos.

Panašu, kad jis rengiasi toliau tausoti ekipos naujoką Tyrone’ą Wallace’ą. Gynėjas vėl nežaidė dėl blauzdos sumušimo, o A. Trinchieri užsiminė, jog šią savaitę ant parketo amerikietis gali ir nepasirodyti.

Tai buvo trečiosios kontrolinės žalgiriečių rungtynės ruošiantis artėjančiam sezonui. Praėjusią savaitę Lietuvos vicečempionai 89:57 sutriuškino Utenos „Juventus“ ir 94:62 – Rimo Kurtinaičio treniruojamą Baku „Sabah“ (Azerbaidžanas) klubą.

Pasirodymą „Gloria Cup“ turnyre „Žalgiris“ tęs penktadienį akistata su Eurolygoje rungtyniaujančia Berlyno ALBA (Vokietija), o sekmadienį užbaigs taip pat su stipriausio žemyno turnyro atstovu – Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija).

Rugsėjo 22 d. A. Trinchieri auklėtiniai Šiauliuose pradės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną, o spalio pradžioje kibs ir į Eurolygos batalijas – pirmoji oponentė bus „Barcelona“ (Ispanija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją