Šeštadienį amerikiečiai paskutiniame C grupės mače 104:83 (25:29, 39:16, 23:14, 17:24) sutriuškino Puerto Riką ir žengė į ketvirtfinalį laimėję visus tris mačus.

Paryžiaus olimpinėse žaidynėse kol kas dominuojanti JAV tą padarė vidutiniu 22 taškų skirtumu. Ketvirtfinalyje jos lauks Brazilijos rinktinės iššūkis, kuri finišavo trečia B grupėje.

Nepaisant efektingo žaidimo, ne visi amerikiečiai susilaukia meilės Prancūzijoje – vos prisilietęs prie kamuolio J. Embiidas yra nušvilpiamas vietinių sirgaliai. To priežastis – sprendimas žaisti JAV, o ne Prancūzijos rinktinėje.

Kamerūnietis turi abiejų šių valstybių pasus ir buvo pasirodę kalbų, kad centras buvo pažadėjęs Prancūzijos prezidentui Emanueliui Macronui apsivilkti būtent šios valstybės rinktinės marškinėlius.

Bet pažadas liko neištesėtas, tad dabar jam tenka atlaikyti spaudimą iš vietinių sirgalių.

„Tai buvo sunkus sprendimas. Galiausiai į tai žiūriu taip, kad žmonės, kurie nekenčia manęs, tik rodo meilę ir pagarbą. Manau, kad esu palaimintas būdamas čia. Mėgaujuosi tuo, nes tai verčia būti geresniu ir padaryti viską, kad laimėtume“, – po pergalės prieš Puerto Riką sakė J. Embiidas.

Šis susitikimas jam buvo asmeniškai sėkmingiausias turnyre – 15 taškų ir trys atkovoti kamuoliai. Po vieno pataikyto tritaškio centras pradėjo skatinti publiką dar garsiau jam švilpti.

„Geriausia, ką gali padaryti – pasijuokti. Jis daro gerą darbą, komandos draugai jį palaiko. Jis žinojo, kad taip bus. Man patinka, kad po prancūzų švilpimo mūsų sirgaliai jam ploja. Atrodo, kad visi čia linksminasi“, – iš situacijos pasijuokė JAV rinktinės treneris Steve’as Kerras.

Olimpinis krepšinio turnyras: JAV – Puerto Rikas

„Jis pasirinko mus, pykite, kiek norite“, – juokėsi ir JAV gynėjas Anthony Edwardsas.

Po dviejų dienų 23-ąjį gimtadienį švęsiantis krepšininkas buvo ryškiausias rungtynių veidas – per 17 minučių spėjo surinkti 26 taškus (8/9 dvit., 3/6 trit., 1/4 baud.) ir sukurti vieną įspūdingiausių turnyro epizodų, kai greitą ataką užbaigė „Žvaigždžių dienos“ renginių metu matomu dėjimu.

„Prieš rungtynes pasakiau, kad jeigu pasitaikys proga, atliksiu tokį dėjimą. Noriu įdėti per kažką, bet dar nepasitaikė proga. Tikiuosi, kažką pričiupsiu per likusius tris mačus“, – šypsojosi jis.

Nors į savo ateitį turnyre JAV rinktinė žvelgia pozityviai ir galvoja tik apie auksą, nurašyti kitų komandų neskuba – kaip pavojingiausius varžovus įvardino Kanadą, Australiją ir Vokietiją.

Olimpinių žaidynių ketvirtfinalio etapas prasidės antradienį.