Klaipėdos klubas įpusėjus rungtynėms pirmavo 43:33, o antroje mačo pusėje toliau laikė žaidimo kontrolę savo rankose ir dar labiau padidino pranašumą.

Uostamiesčio atstovai šiame susitikime smeigė net 13 tritaškių iš 28-ių.

„Neptūnui“ 18 taškų pelnė Osvaldas Olisevičius (5/8 tritaškiai), 15 – Deividas Gailius, po 11 – Tomas Delininkaitis (3/4 tritaškiai) ir Matas Jogėla, po 10 – Žygimantas Janavičius bei Andre Williamsonas (8 atk. kam.).

Saragosos komandoje (2/2), kuri Ispanijos ACB čempionate užima antrą vietą, 17 taškų surinko Javieras Justizas (9 atk. kam.), 12 – D. J. Seeley (3/3 tritaškiai).

Po rungtynių „Neptūno“ vyriausiasis treneris Tomas Rinkevičius džiaugėsi, kad pasiteisino kai kurios rizikos ir gynybos sistemų kaitaliojimas. Jis taip pat liko patenkintas ir komandos puolimu.

„Dalinomės kamuoliu ir kūrėme situacijas vieni kitiems, tai ir davė gerą rezultatą. Nežinau, iš kur jus tas duobes randate. Tai – sezono pradžia ir yra rungtynių, kurias mes geriau žaidžiame, ir yra tokių, kurias blogiau. Aš nemanau, kad mes buvome duobėje. Kažkiek svyravome, pralaimėjome turtingoms „Žalgirio“ ir „Ryto“ komandoms. Taip, dabar esame geresnės sportinės formos, bet ir norime toliau tobulėti“, – sakė strategas.

Kitą antradienį, lapkričio 12 d., neptūniečiai svečiuosis Vokietijoje, kur jų lauks Bonos „Telekom Baskets“ barjeras.


Mačiulio indėlis į AEK pergalę – 11 taškų

FIBA Čempionų lygos ketvirtojo turo rungtynėse B grupėje trečiadienį Atėnų AEK klubas, kuriam atstovauja Jonas Mačiulis, svečiuose 68:50 (22:14, 11:7, 20:16, 15:13) nugalėjo Bandirmos „Teksut“ komandą.

J. Mačiulis per 25 min. pelnė 11 taškų (5/11 dvitaškiai, 0/1 tritaškis, 1/2 bauda), atkovojo 4 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1 metimą, suklydo ir prasižengė po 1 kartą.

Rezultatyviau už lietuvį pasirodė tik Keithas Langfordas su 14 taškų.

AEK (3 pergalės/1 pralaimėjimas) grupėje užima antrą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)