Klaipėdiečiai jėgas išbandys su Sankt Peterburgo „Spartak“, Stambulo „Bešiktaš“, Atėnų Panionios“, Kragujevaco „Radnički“ ir Loimos „Bisons“ komandomis.

Pagal naują varžybų formatą 48 komandos buvo suskirstytos į dvi konferencijas, atsižvelgiant į jų geografinę padėtį. O konferencijos dar padalytos į keturias pogrupius po šešis klubus. Į kitą etapą žengs 1-3 vietas užėmusios komandos.

24 stipriausios ekipos pateks į LAST 32 etapą, kuriame prie jų prisijungs aštuoni Eurolygos klubai, nepatekę į TOP 16 varžybas. Komandos bus padalytos į aštuonias grupes po 4 komandas. Į atkrintamąsias varžybas žengs 1-2 vietas užėmusios ekipos.

Aštuntfinalyje, ketvirtfinalyje, pusfinalyje ir finale bus žaidžiama dviejų rungtynių principu - vienos išvykoje, kitos namuose. Finalinės dvikovos vyks gegužės gegužės 1 ir 7 dienomis.

Reguliarusis sezonas startuos spalio 15 dieną.

Visos Europos lygos grupės:

Pirma konferencija

A grupė: Nymburko ČEZ, „Cantu“, Le Mano „Sarthe“, Ostendės „Telenet“, Zagrebo „Cibona“, Kvakenbriuko „Artland Dragons“.

B grupė: „Bilbao“, Zagrebo „Cedevita“, Sasario „Dinamo“, Šarlerua „Spirou“, Šalono „Elan“, Oldenburgo „EWE Baskets“.

C grupė: „Valencia“, Liublianos „Union Olimpija“, Varezės „Cimberio“, Liono „Asvel“, Ulmo „Ratipharm“, Paryžiaus „Levallois“.

D grupė: Berlyno „Alba“, Saragosos CAI, Romos „Virtus“, Monso „Hainaut“, Bonos „Telekom Baskets“.

Antra konferencija

E grupė: Maskvos srities „Chimki“, Izmiro „Pinar“, Jeruzalės „Hapoel“, Aleksandrovaco „Igokea“, Sofijos „Lukoil Akademik“, Ploješčio „CSU Asesoft“.

G grupė: Kazanės „Uniks“, Bandirmos „Banvit“, Rygos VEF, Haifos ‚Maccabi“, Skopjės MTZ, Talino „Kalev“.

H grupė: Sankt Peterburgo „Spartak“, Stambulo „Bešiktaš“, Atėnų Panionios“, Klaipėdos „Neptūnas“, Kragujevaco „Radnički“, Loimos „Bisons“.