Nedo Pacevičiaus auklėtiniai ketvirtfinalio seriją laimėjo 2-1, šeštadienį uždarę ją pergale namuose 91:80.

Kitaip nei permainingame pirmame mače ir nokautuojančiu „Neptūno“ dominavimu paženklintame antrajame, šįkart klaipėdiečiai nepirmavo nė akimirkos ir atsirėmė į realybę.

„Wolves“ turi didesnę žaidėjų rotaciją, o mums iškilo šiokių tokių bėdelių, – kalbėdamas su Delfi, pagrindinio atakų organizatoriaus Žygimanto Janavičiaus traumą prisiminė M. Girdžiūnas. – Aišku, čia – ne pasiteisinimai. Kovojome, kaip galėjome – manau, visai neblogai. Vis dėlto tikslas buvo peržengti šį etapą, tad liūdna, kad nepavyko.“

Anot jo, nors rungtynės Klaipėdoje, kai varžovai vienu metu buvo triuškinami 28 taškų skirtumu, nieko neužliūliavo, Vilniuje komanda praleido nelauktą dūrį iš nugaros.

Visus 6 tolimus metimus pataikęs Kristupas Žemaitis fiksavo savo rekordą LKL, pakartojo ir geriausią bendro rezultatyvumo pasiekimą – 26 taškai.

Per pirmus du serijos susitikimus gynėjas buvo pelnęs tik 6 taškus.

„Gindamiesi ties juo rizikavome, gal šiek tiek per daug. Pajuto ritmą ir pataikė, buvo vienas esminių faktorių“, – pripažino M. Girdžiūnas.

Visą „Neptūno“ sezoną jis vertino kaip banguotą.

„Nebloga pradžia, tada duobė, trenerio pasikeitimas. Patirtis – gera, nereikia nuleisti galvų. Tik nežinau, kas išliks komandoje, žiūrėsime“, – kalbėjo 35-erių gynėjas, paskutiniame sezono mače pelnęs 12 taškų.

Uostamiesčio klubo treneris Georgios Vovoras šeštadienį sakė neskubėsiantis grįžti į gimtąją Graikiją su „Neptūno“ vadovybe braižysiantis kito sezono sudėties kontūrus. Specialistas neslėpė, jog norėtų komplektuoti ekipą pagal savo propaguojamą krepšinio stilių.

O M. Girdžiūnas viliasi, kad jį atitinka.

„Mano sutartis baigėsi, laukiu pasiūlymo. „Neptūnas“ – mano komanda, noriu jai atstovauti ir toliau. Bet su vadovybe pokalbių šia tema dar nebuvo“, – sakė su pertraukomis jau beveik dešimtmetį „Neptūno“ aprangą vilkintis klaipėdietis.

Per visą šį laiką jam dar nebuvo tekę dalintis kamuoliu su naudingiausiu LKL krepšininku – Ąžuolas Tubelis apskritai tapo pirmuoju „Neptūno“ atstovu, susilaukusiu tokio įvertinimo.

Vilniaus „Ryto“ paskolintas 22-ejų aukštaūgis rinko 17,2 taško, 7,2 atkovoto kamuolio ir 1,7 rezultatyvaus perdavimo statistiką.

„Neptūno“ rūbinėje po tokio sezono jo tikrai nebeliks, netyla diskusijos ir dėl to, ar savojo auklėtinio sulauks ir „Rytas“.

M. Girdžiūnas kišti savo trigrašio čia nenori.

„Yra daug ekspertų, kurie geriausiai žino, kur kam žaisti, – šypsojosi veteranas. – Manau, Ąžuolo tikslai aukščiausi, ir jis bet kokiu atveju žais aukštame lygyje

Nuo pat atvykimo pas mus Ąžuolas žaidė gerai, tik iš pradžių sulaukdavo mažiau varžovų dėmesio, viskas jam būdavo lengviau. Po to priešininkai pradėjo jį akcentuoti, dvigubinti gynybą. Manau, Ąžuolas su tuo ganėtinai susitvarkė, nepernelyg forsuodavo savo metimus, laukdavo progų. Ir gynėsi jis, mano nuomone, visada atsakingai, rimtai dirbo treniruotėse – jeigu būtų kitaip, šitaip nežaistų. Džiaugiuosi dėl jo.“

Primename, kad „Wolves“ LKL pusfinalyje iki trijų pergalių galynėsis su Vilniaus „Rytu“. Kitoje serijoje susirems titulą ginantis Kauno „Žalgiris“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją