„Norime padėkoti Kevarriusui už praleistą laiką Kauno „Žalgiryje“. Artėjančiam sezonui ieškojome šiek tiek kitokio stiliaus žaidėjo, kuris labiau tiktų prie buriamos sudėties. Nepaisant solidaus amžiaus, Bryantas vis dar labai motyvuotas siekti pergalių ir varžytis aukščiausiame lygyje. Tikime, kad jo patirtis ir lyderio savybės padės tiek komandai, tiek žaidėjams dar greičiau atskleisti savo potencialą naujame sezone“, – apie atsinaujinimą priekinėje linijoje kalbėjo „Žalgirio“ sporto direktorius Gediminas Navickas.

„Žalgiris“ amerikiečiui jau rado pamainą. Lietuvos krepšinio grandas oficialiai pristatė naujoką. Juo tapo 38-erių vidurio puolėjas Bryantas Dunstonas. Amerikietis per savo karjerą du kartus laimėjo Eurolygą (2021 ir 2022 metais su „Anadolu Efes“).

Praėjusį sezoną 203 cm ūgio blokų karalius rungtyniavo Bolonijos „Virtus“ ekipoje, su kuria buvo per žingsnį nuo Eurolygos atkrintamųjų.

Stipriausiame Europos klubiniame turnyre B. Dunstonas per 19 minučių pelnė po 4,5 taško, atkovojo po 3,6 kamuolio, blokavo po 0,7 kamuolio ir rinko po 6,7 naudingumo balo.

Krepšininko karjeroje aibė asmeninių apdovanojimų – B.Dunstonas dukart buvo pripažintas geriausiai besiginančiu Eurolygos sezono krepšininku (2014 ir 2015 m.), dukart pirmavo turnyre pagal blokuotus metimus (2014 ir 2018 m.), o 2017 m. išrinktas į antrąjį simbolinį geriausių turnyro žaidėjų penketą.

JAV ir Armėnijos pilietybes turintis žaidėjas daugiausiai metimų Eurolygos istorijoje blokavusių Eurolygos žaidėjų sąraše yra įsitaisęs antroje vietoje ir nusileidžia tik Madrido „Real“ milžinui Walteriui Tavaresui.