Lietuviai (FIBA-10), kurie po septynių iš eilės pasirodymų olimpinėse žaidynėse 2021-aisiais praleido turnyrą Tokijuje, sieks sugrįžti į elitą Paryžiuje.

Tam jiems reikės Puerto Riko sostinėje San Chuane palikti sau už nugaros penkis konkurentus – Meksiką (FIBA-25), Dramblio Kaulo Krantą (FIBA-31), Italiją (FIBA-13), šeimininką Puerto Riką (FIBA-16) ir Bahreiną (FIBA-67).

Favoritų etiketę turinčių Kazio Maksvyčio auklėtinių galimybės įvykdyti šią misiją lažybininkų vertinamos kiek daugiau nei 50 procentų. Italams duodama apie 30, o puertorikiečiams – apie 20 proc.

Šiek tiek anksčiau lietuvių šansai buvo laikomi dar geresniais, tačiau komandai likus be Igno Brazdeikio ir Jono Valančiūno jie kiek susitraukė.

Mūsiškiai savo kelią link Paryžiaus pradės A grupėje, kur susigrums su Meksikos ir Dramblio Kaulo Kranto atstovais.

Į pusfinalį prasibraus po dvi geriausias A ir B grupių rinktines, o bilietai į Prancūzijos sostinę atiteks tik viso turnyro nugalėtojams.

Karibų jūros regiono šalims priskiriamame Puerto Rike laikas nuo Lietuvos skiriasi net 7 valandomis, todėl krepšinio gerbėjams mūsų šalyje teks nusiteikti neramioms naktims – visos rungtynės, išskyrus nebent tik pusfinalio, prasidės po vidurnakčio.

Įdomi ir kita tvarkaraščio subtilybė – Lietuvos rinktinė startuos dviem mačais per pirmas dvi dienas, o Meksika su Dramblio Kaulo Krantu pasimatys trečią grupių etapo varžybų dieną ir jau žinos, koks rezultatas tenkina vieną arba kitą, o gal ir abi komandas.

Tiesa, jei peržengs pirmąjį barjerą, lietuviai, skirtingai nuo savo varžovų grupėje, turėtų laisvą dieną prieš pusfinalio kautynes.

Olimpinio atrankos turnyro tvarkaraštis (data, mačo pradžia Lietuvos laiku ir dalyviai):

Trečiadienis, liepos 3 d., 03:30 val. Meksika – Lietuva

Ketvirtadienis, liepos 4 d., 00:30 val. Lietuva – Dramblio Kaulo Krantas

Penktadienis, liepos 5 d., 00:30 val. Dramblio Kaulo Krantas – Meksika

Šeštadienis, liepos 6 d., 23:00 val. pirmasis pusfinalis

Sekmadienis, liepos 7 d., 02:00 val. antrasis pusfinalis

Pirmadienis, liepos 8 d., 01:00 val. finalas

Sėkmės atrankoje atveju, lietuviai Paryžiaus žaidynėse grumtųsi C grupėje kartu su keturiskart paeiliui olimpinių aukso medalių savininke JAV komanda, pasaulio vicečempione Serbija ir debiutantu Pietų Sudanu.

Lietuvos rinktinės dvyliktukas atrankos turnyre: Rokas Jokubaitis, Lukas Lekavičius, Deividas Sirvydis, Tomas Dimša, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius, Tadas Sedekerskis, Mindaugas Kuzminskas, Ąžuolas Tubelis, Donatas Motiejūnas ir Domantas Sabonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)