Lietuvės jau mačo pradžioje paliko čekes toli užnugaryje (9:1), vėliau pirmavo 19:10, o tuomet krito į gilią duobę.

Čekijos krepšininkės laimėjo atkarpą 9:0 ir išlygino svarstykles.

Vis dėlto prie sienos priremtai Lietuvos komandai pavyko uždaryti mačą anksčiau laiko surinkus 21 tašką – lemiamą tolimą metimą pataikė Giedrė Labuckienė.

Ji iš viso pelnė 8 taškus, o rezultatyviausiai žaidė Kamilė Nacickaitė-Horst, kurios sąskaitoje – 10 taškų ir 6 atkovoti kamuoliai.

Monika Grigalauskytė pridėjo 2, Gabrielė Šulskė – 1 tašką.

Čekėms Katerina Galičkova sukaupė 9 taškus.

Tarp 16 turnyro Debrecene dalyvių Lietuva reitinguojama 7-a, Čekija – 9-a.

Kitas rungtynes dėl B grupės lyderių pozicijos lietuvės žaidė su antrą vietą reitinge užimančia Kanada, kuri pirmame ture lengvai 21:11 nubloškė Čilę.

Ilgą laiką kovojusios taškas į tašką, kanadietės galiausiai kiek atitrūko (18:14) ir sugebėjo išlaikyti pranašumą iki pabaigos. Pergalę jos pasiekė rezultatu 19:16.

K. Nacickaitė-Horst šįkart pelnė 8, G. Šulskė ir M. Grigalauskytė – po 3, G. Labuckienė – 2 taškus.

Nugalėtojoms Michelle Plouffe surinko 9 taškus.

Paskutiniame B grupės susitikime šeštadienį prieš Lietuvos ekipą išsirikiuos tuščiomis kol kas liekančios čilietės. Į ketvirtfinalius iškops dvi grupės lyderės.

Debrecene olimpinius kelialapius pelnys trys stipriausios komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją