Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mažojo finalo serija – baigta. Kauno „Žalgiris“ svečiuose 89:76 (23:26, 21:14, 23:15, 22:21) įveikė „Šiaulius-7bet“, laimėjo seriją 4:0 ir taip iškovojo bronzos medalius. Tai – pirmas istorijoje žalgiriečių bronzos medalis „Betsafe-LKL“ pirmenybėse.

„Skaičiai rodo, kad užėmėme trečią vietą. Vasarą reikės sunkiai dirbti, susikomplektuoti komandą ir ištaisyti padėtį, – po paskutinių rungtynių Šiauliuose kalbėjo K. Maksvytis. – Karjeroje ne visada kelias būna rožėmis klotas, per trumpą laiką gavau nemažai neigiamų emocijų. Ta kėdė čia daug karštesnė nei Lietuvos rinktinėje dėl dėmesio, linksniavimo visuose forumuose, tinklalaidėse ir laidose. Lengva nėra, bet žinau, kur atėjau. Nurysiu piliulę, geriau pasiruošiu, turėsiu daugiau laiko ir bus lengviau.“

Treneris nenorėjo komentuoti smulkiai komplektacijos darbų, tačiau davė suprasti, kad Joffrey Lauverge'o veikiausiai komandoje neliks, o dėl Joshua Nebo kol kas oficialių žinių nėra: „Pasikeitimų bus nemažai. Reikia komandą jauninti, daryti fiziškesnę, kad geriau gintųsi, geriau žaistų vienas prieš vieną.“

Paskutines rungtynes karjeroje sužaidęs 38-erių Paulius Jankūnas kalbėjo, kad mažojo finalo serija, nepaisant „sauso“ rezultato, buvo sudėtinga.

„A. Sireikos komanda visada žaidžia nenuspėjamai. Nemanau, kad reikėjo daug taktikos, reikėjo daugiau nusiteikimo. Rezultatas neatspindi, kas vyko rungtynėse. „Šiauliai“ su tiek traumuotų žaidėjų žaidė tikrai gerai“, – varžovus gyrė puolėjas.

„Žalgirio“ kapitonas tikino, kad dėl atsisveikinimo rungtynių stiprių emocijų jau nebeišgyveno: „Čia emocijų nebuvo daug. Žinojau, kad turime pabaigti seriją ir eiti atostogų. Ką man įteikė komandos draugai? Vinį ir geležinius sportbačius. Tai sena „Žalgirio“ tradicija. Pirmieji tokią dovaną gavo Darius Songaila ir Robertas Javtokas.“

Į lygos metraščius P. Jankūnas įsirašė kaip tituluočiausias visų laikų žaidėjas, jo trofėjų lentynoje – net 15 Lietuvos čempionų žiedų.

P. Jankūnas pasakojo ir apie komandos kapitono raištį, kurį ryšėjo 15 metų: „Tai yra didžiulė atsakomybė. Viskas gerai, kai komanda laimi, kapitonui reikia mažiau įsikišti. Kai klube buvo kelios krizės, tada reikėjo. Reikėjo kalbėti ir su legionieriais, ir su treneriais. Buvo laikas, kai su Pauliumi (Motiejūnu) teko ir pas rėmėjus nueiti. Per tą karjerą buvo daug dalykų ir džiaugiuosi, kad jie buvo.“

Paklaustas, kam galėtų atitekti kapitono raištis, Paulius bedė pirštu į senbuvius Artūrą Milaknį, Mantą Kalnietį, Edgarą Ulanovą.

„Ko labiausiai trūks? Kasdienės rutinos. Visas ritmas 10-iai mėnesių labai aiškus. Pripranti prie to, nereikia planuotis savo laiko. Dabar reikės priprasti prie naujo tvarkaraščio“, – juokėsi 19-metų profesionaliai krepšinį žaidęs P. Jankūnas.

„Vyrai padarė tiek, kiek galėjo, tiesiog stipresnis buvo „Žalgiris“. Komandai už šį sezoną parašyčiau aštuonetą, pradžia buvo sunki, bet vėliau patekome į ketvertą. Tobulėjimui vietos yra, reikia, kad Dievas apsaugotų nuo traumų pagrindinius žmones“, – spaudos konferencijoje sakė Antanas Sireika.

„Tobulėjimui visą laiką vietos yra. Reikia, kad dievas apsaugotų nuo traumų pagrindinius žmones. Elmore'as, visi suprantat, kad buvo pagrindinis žaidėjas, pelnydavo 16-17 taškų. Paulius Danusevičius antroje pusėje irgi buvo didelė jėga ir tai didelė netektis. Tegu dievas duoda proto panašiai pasirinkti žmones, kaip šiais metais pasirinkome“, – nuogąstavo „Šiaulių“ vedlys.

Po rungtynių P. Jankūnas treneriui įteikė savo marškinėlius.

„Simboliška dovana. Turiu daug marškinėlių. Simboliška, kad jis pradėjo prie Sireikos, o dabar ir baigė, – buvusio auklėtinio gestu džiaugėsi treneris. – Nenustebino, geras žmogus, padorus, tvarkingas, pavyzdys kitiems, jaunas būdamas išrinktas kapitonu. Jaunas vaikis, bet rimto stoto.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)