Jame susitiko pusfinalyje suklupę ir iš kovos dėl titulo eliminuoti „Monaco“ bei „Barcelona“ klubai. Daugiau noro turėję Monako Kunigaikštystės atstovai šventė lengvą pergalę 78:66 (24:13, 20:15, 16:17, 18:21) ir finišavo treti, o „Barca“ Kaune liko paskutinė, ketvirta.

„Monaco“ laimėti nesutrukdė ir tai, kad tik 6 minutes aikštėje praleido ekipos puolimo lyderis Mike'as Jamesas, kuris pirmo kėlinio pabaigoje atsisėdo ant atsarginių suolo ir nebepakilo.

Donatas Motiejūnas per 16 minučių pasižymėjo 2 taškais (1/3 dvitaškis, 0/1 tritaškių, 0/2 baudų), 2 atkovotais kamuoliais, 1 rezultatyviu perdavimu ir 1 bloku.

Rokas Jokubaitis per 15 min. taškų nesukrapštė (0/3 dvitaškių, 0/2 tritaškių), bet atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Motyvacijos neradę katalonai kankinosi aikštėje ir antro kėlinio pabaigoje atsiliko 18 taškų skirtumu – 26:44. Nors po didžiosios pertraukos prabilo Nicolas Laprovittola ir Nikola Mirotičius, „Monaco“ išlaikė iniciatyvą savo rankose – 38:50. Netrukus atstumas tarp komandų ir vėl grįžo į senas vėžes – 43:60.

Jokių prošvaisčių „Barcai“ nesimatė ir ketvirtame kėlinyje, o praraja padidėjo iki 21 taško – 51:72. Likęs laikas tebuvo formalumas ir nieko esminio ant parketo nebepasikeitė.

Statistika

„Monaco“ gretose išsiskyrė Matthew Strazelis su 15 ir Alpha Diallo bei Ellie Okobo su 10 taškų. Po 9 taškus pridėjo Jordanas Loydas (6 rez. perd.), Jaronas Blossomgame'as ir Donta Hallas (11 atk. kam.).

„Barcai“ 15 taškų parūpino N. Mirotičius, 9 Alexas Abrinesas, po 7 – Tomašas Satoransky, Kyle'as Kuricas ir Jamesas Nnaji.

Penktadienį po dviejų kėlinių pirmavo tiek vieni, tieki kiti, tačiau galiausiai „Monaco“ 62:76 nusileido Pirėjo „Olympiakos“, o Katalonijos komanda 66:78 nusilenkė Madrido „Real“.

Reguliariajame sezone abu kartus pajėgesni buvo katalonaiJaron Blossomgame 69:63 ir 80:70.

Šarūnas Jasikevičius trečius metus paeiliui bergždžiai medžiojo Eurolygos čempionų titulą. Pernai „Barca“ pusfinalyje taip pat krito prieš tą patį „Real“ ir tenkinos trečia vieta, o užpernai suklupo tik finale prieš Stambulo „Anadolu Efes“. 2018-aisiais su Kauno „Žalgiriu“ Šaras iškovojo trečią vietą.

„Barcelona“ yra triumfavusi 2003 (kartu su Š. Jasikevičiumi) ir 2010 metais.

Tuo metu tik antrą sezoną Eurolygoje žaidžiantis „Monaco“ tokias aukštumas – finalo ketvertą – pasiekė pirmą sykį istorijoje.

Didysis finalas tarp OLY ir „Real“ prasidės 20 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją