Prieš Europos taurės turnyro startą „Wolves“ vyriausiasis treneris Alessandro Magro apžvelgė pirmajį varžovą bei visą A grupę, aptarė klubo ambicijas.

„Labai laukiame pirmojo susitikimo, tai pirmosios rungtynės Europos taurėje, norime gerai pasirodyti. Mūsų tikslas aiškus – patekti į atkrintamąsias. Akivaizdu, kad grupė sunki, bet norime dirbti sunkiai ir patekti į atkrintamąsias“, – kalbėjo strategas iš Italijos.

Paklaustas apie pirmąjį varžovą iš Turkijos, vyriausias treneris vadino jį labai grėsmingu, turinčiu pažįstamų veidų: „Tai labai gerai komanda, aš treniravau du jų žaidėjus, C. J. Massinburgą ir Tai Odiaseai. Labai talentingi žaidėjai, tikrai bus sunku. Per pirmąjį susitikimą visada bandai įtraukti žaidėjus į rungtynes. Mes gerbiame visus, bet kaip visada sakau, norime fokusuotis ties savimi, kad kasdien taptume geresni“.

Jo paties komandoje yra ir vienas naujas veidas. „Wolves“ Europos taurės kovoms registravo puolėją Justiną Marcinkevičių.

26-erių 202 cm ūgio krepšininkas pastaruosius du sezonus vilkėjo Kėdainių „Nevėžio“ aprangą.

Įdomu, jog ekipos paraiškoje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) kovoms jo kol kas nėra.

– Sezono pasiruošime oponentai nebuvo patys stipriausi. Ar galima sakyti, kad tai bus tikrasis pirmas testas? – buvo paklaustas A. Magro

– Taip, pasiruošimas buvo geras, bet oponentų lygis nebuvo toks kaip „Bahčešehir“. Mes sunkiai dirbame ties žaidimo greičiu, situacijų skaitymu. Bus sunku, bet mes būsime pasiruošę.

– Ar jūsų grupėje yra komanda, kurios labiausiai bijote?

– Mes gerbiame visus, bet nieko nebijome, esame „Wolves“, žinome savo pranašumus ir trūkumus, bet ruošimės nugalėti visus. Daug netikėtų dalykų įvyksta šiame turnyre, norime fokusuotis į save ir žaisti maksimaliai kiekvienose rungtynėse.

– Socialiniuose tinkluose matėme, kaip užvedate komandą sakydamas, kad turite būti kaip alkani šunys. Ką dar supratote per tą laiką būdamas Lietuvoje?

– Supratau, kad žiema ateina. Suprantu, kad turime užsitarnauti kitų pagarbą, manau, kad tai padarysime, jeigu sunkiai dirbsime, atiduosime visą širdį. Pamenu vieną pirmųjų klausimų atvykus čia – apie tai, kad jungiuosi prie komandos, kuri iš dalies yra nekenčiama. Atvirai, mums tai nerūpi. Mums svarbiausia, ką mes galime padaryti.

– Koks buvo didžiausias iššūkis pasiruošimo metu?

– Mes turėjome problemų dėl traumų, tai lėtino procesą. Tre’Shawnas Thurmanas buvo iškritęs, Arnoldas Kulboka negali žaisti, Jeffery Tayloras turėjo problemų, tad vis dar bandome atrasti geriausią rotaciją. Tai yra dalykas, kuris gali nutikti bet kuriai komandai. Šiandien prie komandos padėti prisijungė J. Marcinkevičius, jis mums stipriai padės treniruočių procese, nors pačių pratybų ir nebus itin daug sezono metu. Norime atrasti savo kelią, kad pasiektume tikslus.

– Ar ši „Wolves“ komanda turi savo veidą?

– Principas aiškus, mes norime būti agresyvūs tiek puolime, tiek gynyboje. Norime atakuoti pirmosiomis atakos sekundėmis. Svarbu išpildymas, užtvarų kokybė, kamuolio dalijimasis. Svarbiausia, niekada gyvenime nemačiau komandos, kuri nori būti konkurencinga, bet nesigina, tad turime pradėti nuo gynybos.

– Kokios jūsų ambicijos šiame Europos taurės sezone?

– Norėčiau padėti klubui augti bei pats augti kartu su juo. Akivaizdu, kad pergalės yra svarbu, visi nori laimėti. Noriu, kad būtume konkurencingi, turime tapti stabili organizacija ne tik Lietuvos krepšinio lygoje, bet ir Europos taurės mastu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją