Pietų Amerikos atstovams šįkart pakako to, kad jie neleido per anksti atsipalaiduoti Kaune antradienį prasidėjusio turnyro šeimininkams ir nebuvo jų triuškinami.

Atvirkščiai, lietuviai turėjo pavargti, kol pasiekė pergalę 76:65.

Tikėtis kažko daugiau venesueliečiams buvo sunku ir dėl to, jog koronavirusas prieš turnyrą sugriovė jų pasirengimo planus. Jau atvykus į Europą skirtingu metu ekipoje buvo nustatyti trys COVID-19 atvejai, dėl kurių beveik vien iš nacionalinėse pirmenybėse rungtyniaujančių žaidėjų sudaryta komanda liko be kontrolinių rungtynių.

Tai pabrėžė tiek F. Duro, tiek 9 taškus bei 6 atkovotus kamuolius surinkęs puolėjas Michaelas Carrera.

„Susitikome su viena geriausių komandų pasaulyje: puikūs treneriai, puikūs žaidėjai. Mums patinka žaisti su tokiais varžovais, kuriuos prieš tai matėme tik per televizorių.

Bet mes patys jau seniai bežaidėme rungtynes, todėl manau, kad visai gerai pasirodėme. Didžiuojamės savimi, nuotaika tikrai gera nepaisant to, kad nelaimėjome. Tikiuosi, jog taip pat tęsime ir toliau“, – kalbėjo M. Carrera.

„Žinojome, kad turime reikalą su krepšinio supergalia. Prieš tai ilgai nerungtyniavome, ir tai dar labiau apsunkino mūsų užduotis. Vis dėlto puikiai padirbėjome gynyboje ir buvome konkurencingi visas 40 minučių“, – pažymėjo F. Duro, auklėtinių prašęs ateityje tik padidinti žaidimo tempą.

O paklaustas, kokie sprendimai gynyboje padėjo neleisti pabėgti lietuviams, 60-metis specialistas iš Argentinos šypsojosi į medicininę kaukę, kurios nenusiima net spaudos konferencijose nepaisant to, jog pastarosios rengiamos nuotoliniu būdu, ir tokios apsaugos priemonės laikomos neprivalomomis.

„Taktikos klausimų nekomentuosime – tikiuosi, dar žaisime su Lietuva finale“, – juokėsi Venesuelos treneris.


Antrąsias turnyro rungtynes Lietuvos rinktinė ketvirtadienį, nuo 19.30 val., žais su Pietų Korėja. Pastaroji trečiadienį išmėgins jėgas su venesueliečiais.

Primename, kad dėl vienintelio olimpinio kelialapio į Tokijo žaidynes šešios ekipos Kaune varžysis iki sekmadienio.

A grupėje žaidžia Lietuva, Venesuela bei Pietų Korėja, B grupėje – Slovėnija, Lenkija ir Angola. Antradienį lenkai 83:64 įrodė pranašumą prieš Afrikos atstovus.

Į pusfinalius pateks po dvi geriausias abiejų grupių komandas.

Iš viso tuo pačiu metu prasidėjo keturi analogiški atrankos turnyrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)