„Po pokalbių su Šaru (Šarūnu Jasikevičiumi) man pavyko padėti komandai. Su daugeliu žaidėjų esame draugai. Turėjau galimybę žaistu vėl už „La Familia“, o vien tai jau yra didelis laimėjimas, – prieš susirinkusiuosius kalbėjo P. Gasolis. – Mėgstu iššūkius ir džiaugiuosi, kad galėjau žaisti matant savo dukrai. Jaučiausi atsipalaidavęs, nes savo karjeroje jau esu pasiekęs viską“.


Karjeros pabaigos paskelbimo renginyje Barelonos operos rūmuose „Gran Teatro Liceo“ dalyvavo P. Gasolio žmona Catherine McDonnell kartu su dukra, taip pat – brolis Marcas Gasolis su savo šeima bei daugybė garsių vardų ir žmonių, tarp kurių buvo ir „Barcelonos“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius, vaikystės draugas Juanas Carlosas Navarro, buvęs komandos draugas Jorge Garbajosa ir kiti.

„Dėkoju fanams, kurie visuomet mane palaikė. Kai tribūnos vibruoja nuo jų keliamo triukšmo, jaučiuosi ypatingai. Noriu padėkoti visiems treneriams, personalui, rėmėjams. Per visą karjerą sutikau daugybę žmonių, kuriems esu dėkingas. Visuomet stengiausi tapti geresniu ir nebrėžti sau ribų“, – apie 21 karjeros metus kalbėjo viena ryškiausių ispanų krepšinio žvaigždžių.

Priminsime, kad paskutinį sezoną P. Gasolis praleido vilkėdamas „Barcelonos“ marškinėlius, o vėliau atsisveikino su Ispanijos rinktine sužaisdamas savo penktosiose olimpinėse žaidynėse Tokijuje.


Savo kalboje P. Gasolis surado vietos padėkoti ir tragiškai žuvusiai NBA legendai Kobe Bryantui, su kuriuo kartu grūmėsi Los Andželo „Lakers“ komandoje. „Noriu paminėti K. Bryantą. Aš labai norėčiau matyti jį čia, bet gyvenimas kartais būna labai neteisingas. Jis išmokė mane tapti geresniu lyderiu, kovotoju, išmokė, ką reiškia būti nugalėtoju“, – sakė jis.

Kitas P. Gasolio gyvenimas etapas ir toliau suksis aplink krepšinį.

„Šiam momentui ruošiausi kelis metus. Noriu atiduoti sportui ir bendruomenei tai, ką ji davė man. Nesvarbu, tapčiau „Barcelonos“ patarėju ar ambasadoriumi, Tarptautinio olimpinio komiteto ar krepšinio akademijos nariu. Tęsiu pradėtus darbus ir įvairiems projektams dabar turėsiu dar daugiau laiko“, – teigė jis.

2018-19 metų sezoną P. Gasolis sužaidė 30 rungtynių, per kurias vilkėjo San Antonijaus „Spurs“ ir Milvokio „Bucks“ marškinėlius. Paskutinį savo sezoną NBA jis vidutiniškai per rungtynes pelnė 3,9 taško ir atkovojo 4,6 kamuolio.

Tai yra toli nuo geriausių ispano karjeros vidurkių. Prieš tai per bet kurį iš 17 sezonų NBA P. Gasolis vidutiniškai per rungtynes rinko ne mažiau nei po 10,1 taško ir atkovojo 7,3 kamuolio.

P. Gasolis – vienas geriausių visų laikų europiečių, žaidusių NBA lygoje. Jis 6 kartus rinktas į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes, laimėjo 2001-2002 metų sezono NBA naujoko titulą, taip pat iškovojo du NBA čempiono titulus su Los Andželo „Lakers“ 2009 ir 2010 metais.

Per visą savo karjerą P. Gasolis NBA sužaidė 1226 reguliariojo sezono rungtynes ir vidutiniškai pelnė 17 taškų, atkovojo 9,2 kamuolio, atliko 3,2 rezultatyvaus perdavimo ir blokavo 1,6 metimo.

Su Ispanijos nacionaline ekipa P. Gasolis triskart 2008, 2012 (sidabras) ir 2016 metais (bronza) iškovojo olimpinius medalius.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)