Aurimo Matulevičiaus auklėtiniai (2/1) grupės lyderių mūšyje 78:84 (17:18, 24:21, 9:21, 28:24) krito prieš Brazilijos krepšininkus (3/0).

Iki pertraukos ant parketo vyko kova taškas į tašką, tačiau trečiame kėlinyje brazilai truktelėjo į priekį ir nutolo dviženkliu skirtumu. Per paskutiniąsias 10 minučių lietuviai keliskart buvo priartėję 3 taškų atstumu, tačiau varžovai į tai sureaguodavo ir neleido perlaužti mačo eigos.

Nuo pralaimėjimo neišgelbėjo rezultatyviausiai rungtyniavęs kapitonas Kristupas Žemaitis, kurio sąskaitoje – 17 taškų.

Susitikimą praleido rungtynėse su kinais traumą patyręs Karolis Giedraitis, kurio situacija ir galimybės sugrįžti į turnyrą kol kas neaiškios.

„Pritrūko kovingumo, greito grįžimo į gynybą ir, be abejo, pramestos baudos, pramesti laisvi metimai, – pralaimėjimo priežastis vardino A. Matulevičius. – Kai kuriais momentais perdegėme. Bet išėjo gera treniruotė – geriau pralaimėti dabar nei kitame etape.“

Turnyro ketvirtfinaliai vyks trečiadienį. Lietuviai kausis su B grupės nugalėtoja Argentinos studentų rinktine (3/0). Mačas prasidės 10 val. Lietuvos laiku.

Lietuva: Kristupas Žemaitis 17, Tomas Zdanavičius 9, Vitalijus Kozys ir Marius Valinskas – po 8, Nojus Mineikis ir Paulius Danusevičius – po 7, Rimantas Daunys, Arnas Beručka ir Ernestas Sederevičius – po 6.

Brazilija: Caio Pacheco 21, Paulo Barbosa 19, Joao Pereira 18, Adyelis Borgesas 12.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją