Dainiaus Novicko auklėtiniai pirmose B grupėse rungtynėse apmaudžiai 19:21 nusileido Šveicarijos komandai.

Lietuvius į priekį vedė Marijus Užupis su 10 taškų (3/4 vientaškiai, 3/4 dvitaškiai, 1/2 bauda). Aurelijus Pukelis pridėjo 4, pro šalį šaudęs Titas Januševičius –3 (0/9 dvitaškių), o Gabrielius Čelka – 2 taškus.

Antroje dvikovoje lietuviai 17:14 pranoko kroatus ir toks rezultatas lietuviams garantavo vietą ketvirtfinalyje.

Lietuva: Titas Januševičius 11, Aurelijus Pukelis 3, Marijus Užupis 2, Gabrielius Čelka 1.

Kroatija: Željko Jovič 6, Fran Jacovič ir Stipe Krstanovič po 3, Ivan Rašetina 2.

Ketvirtfinalyje – prancūzai

B grupės galutinės pozicijos paaiškėjo po Kroatijos ir Šveicarijos dvikovos. Čia pergalę 16:13 iškovoję šveicarai tapo B grupės nugalėtojais. Lietuviai liko antri ir šeštadienį (16:10 val.) ketvirtfinalyje susitiks su Prancūzijos krepšininkais.

Pastarieji D grupėje 22:14 įveikė Didžiąją Britaniją ir 21:15 – Latviją.

Dvi nesėkmes patyrę latviai (20:21 nusileido britams) baigė pasirodymą Europos pirmenybėse. Tad kitame ketvirtfinalyje susitiks Didžioji Britanija ir Šveicarija.

Kitos dvi poros paaiškės po penktadienį vyksiančių A ir C grupių kovų.

Pusfinaliai ir finalai – sekmadienį.

***

Olimpine bronza neseniai suspindusi rinktinė į Senojo žemyno pirmenybes atkeliavo gerokai atsišviežinusi. Prie senbuvių prisijungė ir kurį laiką jaunimo krepšinyje brendusi pamaina – T. Januševičius ir G. Čelka.

Itin trumpas laikotarpis tarp olimpinių žaidynių ir Europos čempionato padiktavo tai, kad rinktinė šįkart neturėjo ilgo pasiruošimo ciklo.

Europos čempionate iš viso varžosi 12 komandų, iš kurių nemaža dalis leido pailsėti olimpinių rinktinių nariams. Tarp favoritų – du olimpiečius turintys serbai, kurie žemyno čempionų titulo iš savo rankų nepaleidžia nuo 2018-ųjų, taip pat ir auksą Paryžiuje iškovoję Nyderlandų vyrai, kuriems trūksta tik Dimeo van der Horsto.

Dvi geriausios grupės komandos pateks į ketvirtfinalį. Ketvirtfinaliai vyks šeštadienį, o pusfinaliai ir finalai – sekmadienį.

Nors nuo 2019-ųjų Europos čempionatuose lietuviai visad pasiekdavo geriausiųjų ketvertą ir nuskynė tris medalius (du sidabro ir vieną bronzos), šiemet D. Novickas savo treniruojamai rinktinei jau nekelia didžiulio spaudimo nuversti kalnus.

Lietuvos trijulių krepšinio vyrų rinktinė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją