Raudonarmiečiams iškėlus į viršų VTB lygos Supertaurę būtent A. Avramovičius buvo pripažintas naudingiausiu turnyro žaidėju ir atsiėmė MVP statulėlę.

Jis vidutiniškai rinko po 14,3 taško, 6 rezultatyvius perdavimus, 2,7 atkovoto ir 1,3 perimto kamuolio bei 17 naudingumo balų. Finale serbo vedamas CSKA 87:72 nugalėjo Kazanės UNIKS.

Po šio turnyro Aleksa davė išsamų interviu portalui sports.ru, kuriame išdėstė savo motyvus, kodėl pasirinko dėl tebetęsiamo karo Ukrainoje į Europos krepšinio užribį nustumtą Rusiją, o ne kurią kitą Senojo žemyno šalį ar Ameriką.

„Tiesiog noriu priminti, kad net esant dabartinėms sąlygoms CSKA – vienas iš didingiausių klubų Europoje ir yra tarp tokių grandų kaip Madrido „Real“. CSKA nusipelno būti ten ir nusipelno žaisti Eurolygoje kartu su geriausiaisiais.

Situacija pasaulyje nuolat keičiasi. Jūs suprantate, ką aš noriu pasakyti. Mes žaidžiame krepšinį, bet visi norime taikos. Žaidžiame tam, kad suteiktume žiūrovams ir sirgaliams džiaugsmo. Mes nedarome nieko neteisingo. Tikiuosi, kad pamatysime CSKA Eurolygoje – galbūt jau kitą sezoną. Todėl, kad Eurolygai reikia tokių komandų kaip CSKA ir „Zenit“ dalyvavimo.

Mano asmenine nuomone, Eurolyga be CSKA ir „Zenit“ praranda išskirtinę kokybę. Noriu pasakyti, kad esu laimingas prisijungęs prie CSKA. Aš turėjau daug pasiūlymų iš Eurolygos klubų. Daug. Bet geriausią pasiūlymą pateikė CSKA. Ir aš kalbu apie visumą faktorių: titulus, vardą ir visa kita. Patikėkite, aš atsižvelgiau į visus niuansus.

Maskvoje – daugybė cerkvių ir vienuolynų. Rusų ir serbų kultūra – labai panaši. Mes jau daugelį metų esame užmezgę gerus ryšius. Maskva – vienas iš geriausių miestų pasaulyje ir aš esu laimingas būdamas čia“, – tikino A. Avramovičius.

Po poros mėnesių 30-ąjį gimtadienį švęsiantis įžaidėjas pripažino, kad po įspūdingo pasirodymo olimpinėse žaidynėse buvo viliojamas ir NBA ekipų.

„Man – 29-eri metai ir aš viliuosi, kad ten dar turėsiu galimybių parodyti savo lygį. Jeigu taip nutiks, būsiu laimingas. O jei ne... Kai pradėjau žaisti, mano didžiausia svajonė buvo ta, kad mano šalis didžiuotųsi manimi. Man pavyko šią svajone paversti realybe. Laimėjome du medalius ir tikiuosi, kad laimėsime dar.

Noriu, kad jūs suprastumėte: aš pasiekiau viską, apie ką svajojau, o visa kita jau yra papildomas priedas. Pameluočiau, jei pasakyčiau, kad nenorėčiau išbandyti savo jėgų NBA. Jeigu tam bus lemta išsipildyti, tai taip ir nutiks. Žinau tai, nes jau mano dabartinė padėtis – tikra palaima. Jeigu sulauksiu gerų pasiūlymų, būtinai į juos atsižvelgsiu ir pasitikrinsiu lygoje, kurioje žaidžia geriausi pasaulyje. Niekada neuždarau sau šių durų“, – komentavo Aleksa.

Primename, kad kovingumu garsėjantis gynėjas šią vasarą pasirinko kruvinus CSKA milijonus ir paliko Belgrado „Partizan“ komandą. Dabar jis savo sugebėjimus demonstruos nebe Eurolygoje, o tik VTB lygoje – A. Avramovičius su CSKA sukirto rankomis dėl dvejų metų sutarties.

Praėjusį sezoną A. Avramovičius Eurolygoje vidutiniškai rinko po 10,2 taško, 1,8 rezultatyvaus perdavimo ir 1,8 atkovoto kamuolio.

Pernai su Serbijos rinktine jis tapo pasaulio vicečempionu, o šiemet Paryžiaus žaidynėse ne tik pasidabino olimpine bronza, bet ir buvo išrinktas geriausiai besiginančiu viso turnyro žaidėju.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)