Primename, kad šiemet jau 15-ą kartą ekipos istorijoje čempionėmis tapo „VIČI-Aistės“, dramatiškoje finalo serijoje 3:2 (92:68, 62:76, 86:62, 73:79 ir 94:65) įveikusios „Kibirkšties-Tichės-IKI“ atstoves.

Tokios įtemptos LMKL finalo serijos lyga nematė jau 13 metų, kai finale įnirtingai kaudavosi Vilniaus „Lietuvos telekomas“ ir Kauno „Laisvė“.

Bronzos medalius pirmą kartą iškovojo „Sirenų“ klubas, mažajame finale taip pat 3:2 (80:67, 55:63, 73:77, 69:61, 76:72) nugalėjęs Šiaulių „Rūtos“ moteris.

Naudingiausia LMKL sezono žaidėja išrinkta „Kibirkšties-Tichės-Iki“ vidurio puolėja Gintarė Petronytė. Ji per 23 rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 19,1 taško, atkovodavo po 14,3 ir surinkdavo net po +32 naudingumo balų.

Rezultatyviausia šį sezoną tapo „Sirenų“ krepšininkė Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė, kuri vidutiniškai pelnydavo po 17,2 taško per susitikimą, o iš viso įmetė net 619 taškų.

Geriausiai dėl atšokusių kamuolių kovojo Sandra Baliutavičiūtė iš „Rūtos“ komandos. Ji per vieną mačą vidutiniškai sugriebdavo po 9,8 kamuolio, o iš viso atkovojo 371 kamuolį.

„Kibirkšties-Tichės-Iki“ amerikietė Sakellie Daniels pasibaigusiame LMKL čempionate atliko daugiausiai rezultatyvių perdavimų (po 6,1 per rungtynes, 195 - iš viso) ir perėmė daugiausiai kamuolių (po 3,3, išs viso - 104). Ji, deja, iškilmėse nedalyvavo, nes išvyko namo į JAV.

Šventė

Kaip jau įprasta, sezono finiše pagerbti krepšininkių susirenka gausus būrys garbių vyrų. LMKL uždaryme dalyvavo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis, Seimo narys ir LMKL prezidentas Algirdas Butkevičius, Vilniaus meras Artūras Zuokas, LLF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. Tai žmonės, labai daug prisidėję prie komandų ir Lietuvos moterų krepšinio lygos gerovės. LMKL generalinė direktorė Audra Ginelevičienė nuoširdžiai dėkojo visiems svečiams.

Neliko pamiršti ir LMKL klubų vadovai, kuriems už rūpestį komandomis įteiktos simbolinės lygos dovanos.

LMKL čempiones Kauno „VIČI-Aistes“ pasveikinęs A. Sabonis džiaugėsi kauniečių pergale ir linkėjo „nenuimti kojos nuo gazo“. Jis čempiones apdovanojo kartu su LMKL prezidentu A. Butkevičiumi. „Pasaka“, - taip A. Sabonis apibūdino šį įdomiausią per visą LMKL istoriją čempionatą.

„Patyriau keistą jausmą - žiūrėti į moteris iš apačios. Reikės su tuo jausmu apsiprasti“, - juokavo medalius antrą vietą LMKL užėmusiai „Kibirkšties-Tichės-IKI“ komandai įteikęs A. Zuokas. Jis sveikino komandą kartu su Seimo nariu Vydu Gedvilu ir Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos prezidentu Kęstučiu Pilipausku.

Krepšininkėms sezono uždarymo šventėje koncertavo Raigardo Tautkaus vadovaujamas Šampaninis choras, savo triukus demonstravo magas Mantas Wizard, gerokai pradžiuginęs krepšininkes ir visus šventės svečius.

Po oficialios dalies krepšininkės atsipalaidavo šokių salėje, kur joms draugiją palaikė ir A. Sabonis, ir R. Tautkus bei kiti šventėje dalyvavę svečiai. Gerą nuotaiką dar labiau sustiprino puikus vasariškas oras ir nuostabi gamta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)