Nors atskrido į Seulą prieš dvi dienas, ant parketo Lietuvos krepšininkai neatrodė spėję atsikratyti aklimatizacijos prie naujos laiko juostos ir oro sąlygų nulemto nuovargio.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai yra neginčijami kontrolinio turnyro Pietų Korėjoje favoritai, o vietos žiniasklaidos atstovai prieš mačą neslėpė neturintys kitų lūkesčių kaip tik iš arti pasižiūrėti į NBA žaidėjus.

Vis dėlto šeštadienį lietuviams teko ne spindėti, o laužti per jėgą.

Visi Pietų Korėjos krepšininkai rungtyniauja gimtinės klubuose, įskaitant „natūralizuotą“ amerikietį Ricardo Ratliffe'ą, komandos ūgio vidurkis – vos 195 cm. Bet ant parketo korėjiečiai kovėsi iš širdies, karštai palaikomi vietos publikos.

7,5 tūkst. vietų turinčioje „Samsan World Sports Center“ arenoje šeštadienį buvo užpildyta tik pusė tribūnų, tačiau žiūrovai buvo triukšmingi. Europiečių ausiai – net keistokai aktyvūs, kadangi garsiais atodūsiais lydėdavo kone kiekvieną judesį aikštėje.

Plojimų kartais susilaukdavo ir svečiai, kurie galutinai atsikratė įkyrių persekiotojų tik trečiame kėlinyje.

„Atrodo, viskas vyko pagal planą: anksčiau atskridome, turėjome kelias dienas apsiprasti. Bet ne taip lengva. Ne mums pirmiems, ne mums ir paskutiniams. Miego trūkumas, pasikeitęs maistas – viskas susideda. Gerai, kad turėjome tokias rungtynes. Tą aklimatizaciją tiesiog reikia „išbėgioti“, – svarstė R. Seibutis.

34-erių rinktinės senbuvis buvo pasiųstas gaudyti korėjiečių snaiperių ir savo darbą atliko: oponentai pataikė tik 1 tolimą metimą iš 14 (7 proc.).

Aikštėje atakuojantis gynėjas praleido daugiausiai laiko iš visų komandos draugų – 23 minutes. Tiek ilgai šią vasarą jis dar nebuvo žaidęs, 6 pelnyti taškai – taip pat geriausias jo rezultatas. Be to, R. Seibutis pridėjo 4 atkovotus kamuolius ir 2 rezultatyvius perdavimus.

– Jau miegate pagal naujos laiko juostos diktuojamą grafiką? – Krepšinis.lt paklausė R. Seibučio

– Kol kas ne. Turbūt kiekvienam skirtingai, bet poros dienelių dar reikės norinti priprasti.

– Neišsimiegojimas buvo jaučiamas ir aikštėje?

– Juo galima teisintis pirmame, galbūt dar antrame kėlinyje. Bet stengiamės apie tai negalvoti, darome tai, ką reikia daryti. Kaip išeina? Buvo klaidų, ne viską darėme taip, kaip buvome susitarę.

Neblogai sekėsi sustabdyti korėjiečių pavojingiausius tritaškininkus, bet jų greitasis puolimas pridarė daug bėdų, nesusitvarkėme. Nors tai buvo vienas pavojų, kuriuos prieš rungtynes akcentavo treneris. Ir daug problemų pridarė varžovų užsienietis-korėjietis, įmetė per daug taškų. Reikėtų geriau asmeniškai apsiginti.

– Korėjiečiai neturi žvaigždžių, bet kovojo, regis, negailėdami nei savęs, nei kitų.

– Kiek atsimenu iš ankstesnių čempionatų, jų stiprybė visada buvo greitas puolimas ir tolimi metimai. Kol jie krito, kol mes darėme klaidas, rezultatas buvo apylygis. Bet antroje pusėje susitvarkėme – bent jau iš dalies.

– Publika aikčiojo net po netaiklių metimų ar nepavykusių epizodų. Neįprasta atmosfera?

– Jiems turbūt vien tas ūgių skirtumas yra kažkas tokio. Nežinau, turbūt įspūdžių jiems buvo.

– Gal teisėjui pasakėte kažką korėjietiškai, kad buvote nubaustas technine pražanga?

– Angliškai, angliškai... Žaidybinis epizodas: teisėjui atrodė vienaip, man – visiškai kitaip. To nesureikšminu. Ir šiaip neverta kreipti dėmesio į teisėjavimą, rezultatas kalba už save. Ne į šias rungtynes fokusuojamės, laukia čempionatas, kuriam reikia kuo geriau pasiruošti.

– Šįkart žaidėte daugiau nei kitose pasirengimo ciklo rungtynėse. Turėjote specialių užduočių?

– Kiekvienas turime savo vaidmenį. Mano užduotys – kiek įmanoma „uždaryti“ varžovų pagrindinius žaidėjus, šiandien – pagrindinį korėjiečių snaiperį. Gal visai neblogai sekėsi, todėl žaidžiau ilgiau. Stengiuosi visada, o kaip pavyksta, taip.

– Į Pietų Korėją atvykote ketvirtadienį. Per kelias dienas spėjote pajusti Azijos?

– Pasijautė aklimatizacija, o daugiau – nieko. Visą laisvą laiką „suvalgo“ miegas ir poilsis. Bet, manau, dar pamatysime tą Aziją.

Pirmajam mačui Seule treneris D. Adomaitis neregistravo Mariaus Grigonio ir Domanto Sabonio. Pastarasis šeštadienį planavo žaisti, bet dėl prastos savijautos paskutinę minutę jį pakeitė Martinas Gebenas.

Kontroliniame keturių komandų turnyre Pietų Korėjos sostinėje lietuviai sužais dar dvejas rungtynes: sekmadienį (nuo 11.30 val. Lietuvos laiku) su Angola ir antradienį (nuo 12 val.) su Čekija.

Tuo baigsis daugiau nei mėnesį trukęs pasirengimas pasaulio pirmenybėms, ir D. Adomaitis paskelbs galutinę komandos sudėtį, kuri persikels į Donguaną.

Čempionatas Kinijoje startuos rugpjūčio 31 d., Lietuvos ekipa jį pradės H grupėje su Australija, Kanada ir Senegalu.

Savo ruožtu, antrą kartą iš eilės į planetos pirmenybes iškopusi Pietų Korėja grumsis B pogrupyje su Rusija, Argentina bei Nigerija.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis Pietų Korėjoje


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)