Čia Lietuvos vicečempionai „Gloria Cup“ turnyre susikaus su dviem Eurolygos klubais – Berlyno ALBA ir Stambulo „Anadolu Efes“ – bei dar vienu Turkijos atstovu Bursos „Tofaš“.

Savo pasirodymą Antalijoje kauniečiai pradės būtent nuo akistatos su pastaruoju kolektyvu, kurio gretose yra ir vienas buvęs žalgirietis – Alexas Perezas, kurį 2019-aisiais pasikvietė pats Šarūnas Jasikevičius. Visgi meksikietis nepateisino į jį dėtų vilčių ir laikinąją sostinę paliko dar tų pačių metų gruodį.

Vis dėlto pikantiškiausia detalė apie būsimuosius žaliai-baltų varžovus Turkijoje yra ne ši, o tai, kad „Tofaš“ prieš artėjančią dvikovą su „Žalgiriu“ žaidė net tris draugiškus mačus su iš visų tarptautinių turnyrų dėl Ukrainoje vykdomo karo seniai išmestais okupantų klubais.

Toje pačioje „Gloria Sports“ arenoje vykusiuose susirėmimuose Bursos vyrai pasitikrino savo jėgas su Maskvos CSKA, Jekaterinburgo „Uralmaš“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“ krepšininkais iš Rusijos.

„Tofaš“ šventė vieną pergalę – 78:66 įveikė „Uralmaš“, su „Lokomotiv“ išsiskyrė lygiosiomis (88:88), o VTB lygos čempionui CSKA nusileido tik po atkaklios kovos rezultatu 81:84, nors po įspūdingo spurto 15:0 rungtynių pradžioje iki ketvirto kėlinio vidurio netgi pirmavo dviženkle persvara.

Armiečius išgelbėjo bene skambiausias šio tarpsezonio jų pirkinys – iš Belgrado „Partizan“ atvykęs naujokas, Paryžiaus olimpinių žaidynių vicečempionas Aleksa Avramovičius, ne tik sumetęs 20 taškų, bet ir paskutinėmis sekundėmis pataikęs lemiamą tritaškį.

Dviejuose iš trijų susitikimų „Tofaš“ gretose rezultatyviausias buvo amerikietis Marcquise’as Reedas su atitinkamai 23 ir 22 taškais, o viename – tas pats A. Perezas, finišavęs su 13 taškų.

Tarpsezonį kone pusę sudėties pakeitusiam „Žalgiriui“ turnyras Antalijoje taps generaline repeticija prieš oficialias kovas.

Jau rugsėjo 22 dieną Andrea Trinchieri auklėtiniai Šiauliuose startuos LKL čempionate, o spalio pradžioje kibs ir į Eurolygos batalijas – pirmoji oponentė bus „Barcelona“.

„Žalgirio“ rungtynių „Gloria Cup“ turnyre tvarkaraštis:

Rugsėjo 11 d., trečiadienį, nuo 19 val. „Tofaš“ – „Žalgiris“

Rugsėjo 13 d., penktadienį, nuo 19 val. ALBA – „Žalgiris“

Rugsėjo 15 d., sekmadienį, nuo 17 val. 30 min. „Anadolu Efes“ – „Žalgiris“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją