Po antros pergalės iš eilės Lietuvos rinktinė tapo D grupė lydere. Jai liko dar vienos rungtynės su Kroatija (pirmadienį 16 val.).

Sekmadienį pirmoje rungtynių dalyje iniciatyva buvo italų rankose, tačiau lemiamą lūžį lietuviai pasiekė rungtynėms įpusėjus.

Dar prieš didžiąją pertrauką K. Abramavičiaus auklėtiniai pradėjo galingą spurtą (14:0), kurį pratęsė trečiajame ketvirtyje ir įgijo apčiuopiamą persvarą 47:38.

Savo sąlygas aikštėje diktuoti pradėję lietuviai skirtumą padidino iki 16 taškų (70:54) likus žaisti kiek daugiau nei 5 minutes.

Nugalėtojo klausimas buvo išspręstas anksčiau laiko, kai Lietuvos rinktinės persvara padidėjo iki triuškinančios 19 taškų (78:59).

Prie pergalės daugiausiai prisidėjo Paulius Murauskas, Motiejus Krivas ir Rokas Jocys, kartu pelnę 46 taškus.

Monstrišką pasirodymą surengęs M. Krivas pelnė 17 taškų, atkovojo 15 kamuolių, blokavo 2 metimus ir 2 kartus perėmė kamuolį (32 naud. balai), o P. Murauskas surinko 15 taškų ir 11 atkovotų kamuolių. R. Jocys (3/5 trit.) pridėjo 14 taškų, o puikiai atakas organizavęs Kajus Kublickas atliko net 9 rezultatyvius perdavimus.

Lietuva: Motiejus Krivas 17, Paulius Murauskas 15, Rokas Jocys 14, Kristupas Keinys 9, Kajus Leliukas 8, Kajus Kublickas 6.

Italija: Matteo Visintinas 13, Filippo Gallo 12, Emmanuelis Innocenti ir Alessandro Scarponi po 8.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Aštuntfinalyje, į kurį patenka visos grupės ekipos, Lietuvos oponentais taps viena iš C grupės rinktinių – Serbija, Čekija, Graikija arba Slovėnija.

Turnyro starte Lietuvos rinktinė 75:56 įveikė Juodkalnijos rinktinę.

Liepos 30 – rugpjūčio 7 dienomis Izmire vyksiančiame čempionate talentingiausi Europos jaunieji krepšininkai kausis ne tik dėl medalių, bet ir vieno iš penkių Europai skirtų kelialapių į 2023 metų pasaulio vaikinų iki 19 metų čempionatą Debrecene (Vengrija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)