Lietuvos rinktinės kapitonas viešai rėmė buvusio savo bendražygio ant parketo Roberto Javtoko kandidatūrą.

Bet šis antrą kartą iš eilės liko nieko nepešęs. Rinkimus laimėjo ligšiolinis LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, surinkęs 84 balsus. R. Javtoką parėmė 63 federacijos nariai.

„Jeigu jiems viskas čia atrodo gerai, jei nieko keisti nereikia... Galės patys eiti žaisti aprangas apsivilkę.

Pasirodo, mums nereikia autoritetų, nereikia tų, kurie visą gyvenimą tuo užsiėmė. Pasirodo, reikia kažko kito. Vėl skaldome krepšinio bendruomenę, nežinau, dėl ko. Bet kitaip nepavadinsi, tai tikrai nepadės krepšiniui, nepadės motyvuoti vaikų“, – nusivylimą liejo J. Valančiūnas.

„Delfi“ pasitikrinus, ką reiškia sparnuota frazė apie siūlymą „patiems vilktis aprangas“, 32-ejų uteniškis patikslino neturintis omenyje, jog pats to daryti nebesirengia.

„Ne, čia – Lietuva, čia nėra kažkokių pavardžių. Esu šimtaprocentinis patriotas, jei tik sveikata ir draudimas leis, tikrai būsiu rinktinėje. Dėl to nėra jokios abejonės. Aš myliu Lietuvą, krepšinį, o ne kažką kita“, – teigė Vašingtono „Wizards“ klubo naujokas, praėjusią vasarą nedalyvavęs olimpinės atrankos turnyre dėl neišspręstų sutarties klausimų.

Paklaustas, ar ragintų R. Javtoką po ketverių metų kandidatuoti ir trečią kartą, vidurio puolėjas atidėjo tai vėlesniam laikui.

„Labai tolimas klausimas... Nežinau, ar dabar labai jį paraginsi, kažin. Turi laiko praeiti“, – sakė J. Valančiūnas.

Beje, žiniasklaidoje ir jis pats buvo minimas kaip galimas ateities pretendentas užimti LKF prezidento pareigas.

J. Valančiūnas patikino, kad pakabinęs sportbačius ant vinies norėtų likti krepšinyje, bet daugiau nesukonkretino.

„Noriu atiduoti savo duoklę ne tik aikštėje, svarstysiu, kaip prisijungti prie krepšinio. Nežinau, kokiu būdu, jų yra begalė. Kadangi myliu krepšinį, tikrai nuo jo nenusisuksiu ir baigęs karjerą“, – atsiliepė JV.

Primename, kad prieš trejus metus vykusiuose praėjusiuose LKF rinkimuose ligšiolinis prezidentas Vydas Gedvilas sulaukė 77 balsų, Ramūnas Butautas – 31, o R. Javtokas – 28.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)