Antradienį nugalėjusi 93:82, „Barca“ Ispanijos pirmenybių finalo seriją laimėjo „sausai“ 3-0.

„Real“ gerbėjams po rungtynių pabaigos sparčiai ištuštėjusiose „Wizink Center“ tribūnose beliko švilpti iš apmaudo, kuomet nekenčiamiausio varžovo legenda Pau Gasolis apdovanojo naudingiausiu finalo krepšininku išrinktą Nikolą Mirotičių.


Netrukus „Barcelona“ vasarą paliksiančio puolėjo rankose atsidūrė ir čempionų taurė, kurią kartu iškelti į viršų jis pakvietė ir dėl traumos nuo pavasario rungtyniauti negalėjusį Cory Higginsą.

Nugalėtojų šventei persikėlus į rūbinę į apyvartą buvo paleisti pergalės cigarai, šampanas ir kiti užsitarnauti gėrimai – pirmas išmaudytas buvo treneris.


„Tai buvo geras sezonas. Nuo sausio demonstravome gerą krepšinį, o sunkiausia buvo atsigauti po nesėkmės Eurolygos finalo ketverte. Bet parodėme charakterį, profesionalumą ir užbaigėme aukšta nata. Per karjerą nebūna tiek jau daug progų iškovoti titulą, tad reikia jomis naudotis – vaikinai tai ir padarė“, – komentavo Š. Jasikevičius.

Finalo serijai atvykus į Madridą, tiek jam, tiek ekipos lyderiui N. Mirotičiui teko daug tribūnų spaudimo.

„Nusimečiau daug naštos nuo savo pečių. Dėkoju Dievui ir Jėzui Kristui, kad suteikė man tiek jėgų“, – į laimingą atomazgą reagavo N. Mirotičius.


Vis dėlto Š. Jasikevičius nepamiršo paminėti, kad kai kuriais atvejais „Real“ aistruoliai peržengė ribas.

Po paskutinių sezono rungtynių jis kalbėjo apie rasistinius įžeidinėjimus, kurių atvykus į „Wizink Center“ areną susilaukė aukštaūgis iš Nigerijos Jamesas Nnaji.

Juos lietuvis palygino su Ispanijoje ypač garsiai nuskambėjusia neapykanta, tekusia to paties „Real“ futbolo ekipos žvaigždei iš Brazilijos Viniciusui.


„Taip būti negali. Daug kalbėta apie Viniciuso situaciją, dabar turime kalbėti apie Jamesą, nes tai būtina sustabdyti. Ne tokios yra „Real“ ir jo sirgalių vertybės. Turime būti labai pikti, nes su tuo privaloma kovoti, ir nesvarbu, kurios komandos žaidėjus paliečia rasizmas.

Tai – svarbiau nei titulas. Jamesas yra puikus vaikinas, ir dėl jo norime užbaigti tokius atvejus“, – publikos susiprotėti reikalavo Šaras.

„Barcelona“ šalies čempione tapo 20-ą kartą ir antrąjį vadovaujant Š. Jasikevičiui.

22-ejų komandos legionierius iš Lietuvos Rokas Jokubaitis Ispanijos pirmenybes laimėjo pirmą sykį.

Trofėjų praradęs „Real“ išlieka tituluočiausia Ispanijos ekipa, kuri čempionės laurais puošėsi 36 sykius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją