Giedriaus Žibėno kariauna namuose 104:94 (19:30, 25:20, 27:17, 16:20, 17:7) darsyk patiesė Kauno „Žalgirį“ ir atsidūrė per žingsnį nuo čempionų titulo susigrąžinimo – 2:0.

Jau pirmadienį vilniečiai vyks į Kauną turėdami galimybę uždaryti seriją, tuo metu žalgiriečiai nebeturės kur trauktis ir norėdami apginti trofėjų turės triumfuoti tris kartus paeiliui.

Spaudos konferencijoje pasirodęs Andrea Trinchieri savo komentarus apie dvikovą pradėjo 5 minučių monologu, kuriame kaltino arbitrus vagyste.

„Dvejos finalo rungtynės, du pratęsimai, du sunkūs mačai. Mes viską palikome aikštėje, bet to nepakako. Bet aš išties labai didžiuojuosi mano komanda. Išlikome kartu visas rungtynes. Dar serija nėra baigta.

Kodėl nelaimėjome? Galime kelis dalykus atlikti geriau, tą ir padarysime. Kitas dalykas, kodėl mano žaidėjai nesulaukia pagarbos? Kodėl (Edmondas) Sumneris žaidė tik 8 minutes? Tas pats arbitras pirmame mače Justinui Gorhamui leido pelnyti 4 taškus per vieną ataką, nors galėjo būti fiksuota pražanga puolime.

Andrea Trinchieri, „Žalgirio“ strategas

Kodėl „Ryto“ žaidėjai gali daryti bet ką gindamiesi prieš atakų organizatorių? Jie žudo (Luką) Lekavičių, kuris yra nacionalinės komandos žaidėjas. Jokių pražangų, aš nesuprantu. Gerai, tikiu, lyga, čempionato organizatoriai, aplinka nori, jog „Žalgiris“ pralaimėtų, gerai.

Paklausykite, esu pakankamai patyręs. Po antrojo pusfinalio mačo su „Lietkabeliu“ lyga išplatino pranešimą apie teisėjo klaidą ir jį suspendavo. Gerai, bet tame epizode Panevėžyje teisėjai nefiksavo pražangų prieš L. Lekavičių ir (Keenaną) Evansą, kai ji nebuvo skirta Kevarriusui Hayesui.

Taip, mes pralaimime ir mums trūksta labai svarbaus žaidėjo.

Penktadienį nusileidome, nes prametėme daug laisvų metimų, nesisekė ir L. Lekavičiui, kuris įprastai sezone tritaškius pataiko daugiau nei 50 proc. tikslumu. Akivaizdu, mes sugrįšime. Nėra aiškūs keli klausimai, į kuriuos neturiu atsakymų.

Tai šalis, kurioje apie krepšinį kalbama daug ir garsiai. Aš gerbiu jūsų darbus, bet reikalauju tokios pačios pagarbos ir mums. Aš peržiūrėjau paskutinę ataką ketvirtajame kėlinyje. Ten buvo pražanga prieš Edgarą Ulanovą, ten buvo suknista pražanga. Tai akivaizdžiai matėsi.

Kodėl ji nefiksuota? Labai mandagus teisėjas teigė, kad ten buvo floateris. Kas tai? Ar jie galvoja, kad gali mane apgauti?“, – retoriškai klausė A. Trinchieri.

Finalo mūšiai:

Birželio 10 d. 18:30 val., pirmadienis, „Žalgiris“ – „Rytas“

Birželio 12 d. 18:30 val., trečiadienis, „Rytas“ – „Žalgiris“ (jei prireiktų)

birželio 14 d. 18:30 val., penktadienis, „Žalgiris“ – „Rytas“ (jei prireiktų)