„Žalgiris“ trečiadienį svečiuose sutalžė Utenos „Juventus“ krepšininkus 116:80 (23:22, 25:16, 33:26, 35:16) ir pusfinalio serijoje iki 3 pergalių pirmauja 2-0. Kauniečiai užfiksavo „Betsafe-LKL“ sezono rezultatyvumo rekordą. Iki šiol daugiausiai taškų per rungtynes (112) buvo pelniusi Utenos ekipa.

„Juventus“ pritrūko ir jėgų, ir žaidėjų. Spurtas 18:3 antrame kėlinyje įvyko dėl labai gero žaidimo gynyboje, tai leido ir puolime daug nuveikti, – po dvikovos kalbėjo M. Schilleris. – Ką reiškia pasiektas sezono rezultatyvumo rekordas? Visiškai nieko“.

Paklaustas apie sėkmingą Steve'o Vasturios pasirodymą (3/3 tritaškiai) pačioje dvikovos pabaigoje, jis gyrė legionierių ir pabrėžė, kad sudėtinga visiems 12 žaidėjų suteikti minučių.

Be pagrindinių žaidėjų rungtyniavusios „Juventus“ komandos strategas Ž. Urbonas dėkojo savo auklėtiniams už žaidimą.

„Žaidėme, kol turėjome jėgų. Galima špaguotis, atsimušinėti, bet kai pavargo – galvos pamestos. Ir viskas. Krepšinio pabaiga“, – sakė jis ir atskleidė, kad per apšilimą traumą gavo Martynas Paliukėnas, o trečiojo kėlinio pradžioje skausmą kirkšnies srityje pajuto Žygimantas Skučas. Priminsime, kad Utenos ekipos traumuotų žaidėjų sąraše yra Igno Vaitkaus, Vaido Kariniausko ir Martyno Gecevičiaus pavardės.

„Taip ir gyvename. „Žalgiris“ – rimta komanda, rimti žaidėjai. Jie supranta, kur skylės aikštėje. Tačiau yra ir pozityvių dalykų. Išėjo Čepas (Vaidas Čepukaitis) su Minde (Mindaugas Kupšas). Du centriukai. Ir pora situacijų gerai atrodė. Man įdomu augti, kaip treneriui, tai gyvenimas ir siunčia tokius dalykus. Antanas Sireika, vienas iš mano mokytojų, sakė – sunkumus siunčia stipriems žmonėms. Gal būsiu stiprus kažkada. Šiandien dar toks nesu“, – kalbėjo jis.

Ir tęsė: „Įsivaizduokite du mūsų 17-mečiai Redas Šukšta ir Martynas Žvirblis šiandien tapo ereliais, išėjo žaisti pusfinalyje su „Žalgiriu“. Aš jaunas nesu gavęs tokios dovanos. Tai du tokie pozityvūs dalykai. Vyrai kovėsi, lenkiu galvą. Mačiau, kodėl pametėme kontrolę. Tai nuovargis. Pas mus Marius Blaževičius būtų vienas iš lyderių, o „Žalgiryje“ jis sėdėjo ant suolo neregistruotas“.

Ž. Urbonas priminė, ką sakė prieš pusfinalio seriją – laimėti prieš „Žalgirį“ tris rungtynes yra utopija. „Būsiu drąsus ir tai dar kartą pasakysiu. Velniop „heiterius“. Man neįdomu laimėti ar pralaimėti. Man įdomu žaisti kokybišką krepšinį. Reikalausiu žaisti mūsų krepšinį, kol turėsime sveikatos. Tačiau reikia suprasti ir prieš ką žaidžiame“, – sakė jis.

Trečiąsias pusfinalio serijos rungtynes komandos tarpusavyje žais šeštadienį Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)