Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį 19-metį lietuvį pasirinko Artūro Karnišovo vadovaujama Čikagos „Bulls“ komanda, nors M. Buzeliui buvo prognozuojamas šaukimas pirmame penketuke.

Vis tik atėjus lemiamam momentui ir „Bulls“ pasirinkimui, M. Buzelis vis dar buvo laisvas, o A. Karnišovas nedvejojo.

„Tai puiki diena. Dar vienas Čikagos vaikis. Man smagu, kad jis lietuvis. Neplanavau to, bet viskas taip susiklostė. Esame labai laimingi pridėję jį į savo jauną komandą. Stebėjome jį visą sezoną“, – po naujokų biržos sakė A. Karnišovas.

Pats puolėjas, kartu su šeima sunkiai tramdė jausmus, susiklosčius tokiam scenarijui.

„Man tai reiškia visą pasaulį. Aš čia gimiau ir užaugau, dėl to viskas yra dar geriau. Tai man reiškia viską. Esu palaimintas. Svajojau apie tai nuo vaikystės. To ir norėjau, norėjau būti čia. Ačiū „Bulls“ organizacijai. Esu pasirengęs dirbti. Gimiau dėl to.

Ačiū visiems, kurie manimi abejojo, nes kitaip nebūčiau čia. O tiems, kurie mane palaikė – negaliu būti dėkingesnis jums už tai“, – kalbėjo krepšininkas.

Trumpoje spaudos konferencijoje M. Buzelis sulaukė ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) komunikacijos ir marketingo vadovo Mindaugo Gobiko klausimo apie žaidimą nacionalinėje komandoje.

„Tikrai žaisiu Lietuvos rinktinėje, tik nežinau kada. Manau, kad kitais metais žaisiu“, – lietuviškai atsakė naujasis „Bulls“ narys.

Kiek vėliau ir A. Karnišovas surengė spaudos konferenciją, kurioje sulaukė klausimų apie M. Buzelio pasirinkimą.

Buvęs legendinis krepšininkas kol kas negalėjo atsakyti, kurioje pozicijoje NBA žais jaunasis lietuvis.

„Jis universalus, mūsų lyga juda link krašto puolėjų, kurie gali žaisti keliose pozicijose. Ūgis, atletiškumas ir universalumas, jis gali keistis gynyboje. Nežinau tiksliai, ko tikėtis kitais metais, bet po kelių savaičių žinosime, kaip atrodysime kitą sezoną ir tada bus aiškiau, kaip mes žaisime“, – kalbėjo A. Karnišovas.

Pats krepšininkas nesureikšmina to, kaip bus naudojamas.

„Noriu laimėti, daugiau man niekas nerūpi. Manau, kad aikštėje galiu daryti viską. Ko paprašys treneris, tą ir darysiu“, – atsakė jis.

Praėjusį sezoną puolėjas praleido ne universitete, o NBA G lygoje ir tai jam turėtų pasitarnauti.

„Jis žaidė prieš vyrus. Fiziškumas G lygoje yra arčiausiai to, ką patiri NBA ir tikiu, kad tai padės lengviau ir greičiau pritapti. Jam dar reikia dirbti ties daugeliu dalykų, bet jis to laukia“, – įsitikinęs A. Karnišovas.

M. Buzelis yra kilęs iš sportininkų šeimos – mama, tėtis ir seneliai yra buvę krepšininkai. Tėtis Aidas anksčiau dirbo Lietuvos rinktinės masažistu. Močiutė Elena – buvusi rankininkė.

Jaunuolis turi JAV ir Lietuvos pasus, bet kiek anksčiau pasirinko atstovauti mūsų šaliai, nors buvo viliojamas ir amerikiečių. Jis gimė ir užaugo Čikagoje.

Praėjusiame sezone „Bulls“ Rytų konferencijoje užėmė 9-ą vietą, įkrintamųjų antroje dvikovoje pralaimėjo Majamio „Heat“ ekipai.

Pirmieji du šaukimai NBA naujokų biržoje atiteko Prancūzijos talentams – pirmuoju pasirinktas Zaccharie Risacheras (Atlantos „Hawks“), antruoju Alexas Sarras (Vašingtono „Wizards“). Prancūzas pakviestas ir šeštuoju šaukimu – savo pavardę išgirdo Tidjane’as Salaunas (Šarlotės „Hornets“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją