Ispanijos klubas po atkaklios kovos turėjo pasveikinti „Žalgirį“ su pergale rezultatu 79:75.

Nepaisant nesėkmės, J. Penarroya buvo įsitikinęs, kad jo auklėtiniai sužaidė vienas geresnių rungtynių svečiuose.

Antra vertus, treneriui apmaudu, kad šansas atimti tašką iš tiesioginio konkurento kovoje dėl vietos atkrintamosiose varžybose liko neišnaudotas.

„Manau, šiandien visai gerai kovėmės arenoje, kurioje visiems būna sunku. Bent jau geriau nei per ankstesnes išvykos rungtynes.

Galėjome laimėti, bet paskutinę minutę turėjome problemų puldami. Apskritai per 3 min. ketvirto kėlinio pabaigoje pelnėme berods tik du taškus. Labai sunku laimėti atakuojant tokiais procentais. Be to, nei Markusas Howardas, nei Dariusas Thompsonas nesugebėjo išgliaudyti „Žalgirio“ gynybos besikeičiant dengiamaisiais“, – komentavo ispanas, kuris, lygiai kaip ir tiesioginis penktadienio oponentas Kazys Maksvytis, buvo nusivylęs dėl varžovų puolime atkovotų kamuolių.

„Baskonia“ lietuvius Roką Giedraitį ir Tadą Sedekerskį jis vadino svarbiais žaidėjais, vis dėlto apie jų pasirodymą ir vaidmenį šio sezono komandoje neišsiplėtė, apsiribodamas standartinėmis frazėmis.

Tėvynėje žaidę krepšininkai svečiams kartu parūpino 15 naudingumo balų. R. Giedraitis pelnė 11 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus, T. Sedekerskis pridėjo 6 taškus, 3 atkovotus ir tiek pat perimtų kamuolių.

J. Penarroya taip pat tvirtino neturintis pasakyti nieko nauja apie laikinai suspenduotą vieną ekipos lyderių Pierria Henry, kurį praėjusio mėnesio pabaigoje įklampino dopingo testas.

Kaip skelbė Ispanijos žiniasklaida, dopingo kontrolieriai įtaria, kad amerikietis bandė juos apgauti pateikdamas sintetinio šlapimo mėginį.

Beje, nors penktadienį „Žalgirio“ arena buvo sausakimša kaip jau įprasta šiame sezone, publika susirinko anaiptol ne tradicinė.

Mat baskų krašto klubui atstovauja ir du estai: Maikas Kotsaras bei Sanderis Raieste. Ir pasižiūrėti vienintelių savo tautiečių Eurolygoje žaidimo į Nemuno salą atkeliavo net pusantro tūkstančio krepšinio mėgėjų iš Estijos, kurie daugiausiai triukšmavo po sėkmingų savo numylėtinių epizodų.

„Baskonia“ komandai penktadienis apskritai buvo istorinis – Ispanijos klubas žaidė 700-ąsias rungtynes stipriausiame žemyno turnyre.


Pirmojo rato rungtynėse Vitorijoje praėjusį lapkritį „Baskonia“ buvo pranašesnė 93:73.

Tai buvo 34-oji komandų tarpusavio akistata per visą istoriją: „Žalgirio“ sąskaitoje dabar 15 pergalių, „Baskonia“ laimėjo 19 sykių.

Kitas rungtynes kauniečiai žais vasario 23 d. išvykoje su Ispanijos čempionais Madrido „Real“, baskai diena vėliau svečiuosis pas Bolonijos „Virtus“ (Italija).

Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją