Vilniaus „Ryto“ direktorius Jaroslavas Latušinskij LKL sezono šventiniame renginyje pasidalino mintimis apie artimiausius darbus po šeštadienį finišavusio įsimintino LKL finalo.

– Kokios nuotaikos vertinant sezono finišą?, – Delfi paklausė „Ryto“ klubo direktoriaus.

– Pralaimėta finale tik po atkaklios kovos. Dabar emocijoms atslūgus nuotaikos nėra prasčiausios. Mūsų ambicijos visada aukščiausios. Džiaugiamės vyrais, kurie davė gerą kovą.

Nėra ko liūdėti, reikia atsispirti nuo šio taško ir galvoti apie kitą sezoną.

Krepšininkams poilsis, o man ir Donatui (Zavackui, sporto direktoriui) pats darbymetis, laukia karštas laikotarpis, esminiai vasaros darbai komplektuojant komandą, formuojant biudžetą, užbaigiant finansinius metus.

– Ar ir kitąmet „Rytas“ Europoje varžysis FIBA Čempionų lygos turnyre?

– Taip, tęsiasi bendradarbiavimas su Čempionų lyga. Laukia įprastinės, oficialios procedūros, jau dokumentus esame pateikę. Tikimės ir laukiame pozityvaus atsakymo.

Kalbant apie artimiausius namų darbus, visada egzistuoja ir egzistuos arenos klausimas. Kol kas nieko apčiuopiamo negaliu pasakyti, tačiau matysime.

Tikriausiai šią savaitę su „Avia Solution Group“ (ASG) arenos atstovais sėsime prie stalo, kalbėtis, derėtis, žiūrėsime jų viziją, kaip pavyktų arenoje sutalpinti dvi komandas. Nuo to ir atsispirsime.

– Kaip sezonas biudžeto balanso eilutėse, ar pavyko išvengti nuostolių?

– Kol kas galutinių skaičių nesuvedėme, tačiau galiu pasakyti, kad pavyko sumažinti ilgalaikius įsipareigojimus.

Dėl šių metų balanso, suvesime skaičius, matysime situaciją, ar yra kažkokios uodegos, bet manau, viskas gerai.

Preliminari kito sezono biudžeto projekcija tokia, kad jis bent jau tikrai nebus mažesnis nei šiemet (Delfi žiniomis 3,4 mln. Eur), manau, kad klubo piniginė kiek storės.

Rasa Liuimienė, Jaroslav Latušinskij, Darius Gudelis, Remigijus Milašius

– Sostinės miesto savivaldybės taryboje – ir Jonas Kazlauskas. Galbūt buvo proga sėstis prie stalo ir su krepšinio legenda aptarti „Ryto“ klubo aktualijas?

– Tai didis žmogus tiek mūsų klubo istorijos perspektyvoje, tiek Lietuvos krepšinio lygoje. Džiaugiamės, kai jis atvyksta mūsų palaikyti.

Patys santykiai su savivaldybe yra pozityvūs, darbiniai. Tereikia puoselėti tą abipusį pasitikėjimą.

– „Ryto“ sirgaliai turėjo pastabų „Žalgirio“ arenos valdytojams: trečiame aukšte sektoriuose, kuriuose buvo įsikūrę svečiai, nebuvo galima įsigyti geriamo vandens. Gal teko girdėti apie tai ir gal aptarėte tą situaciją su „Žalgirio“ klubo atstovais?

– Taip, girdėjome tą situaciją. Labai tikiuosi, kad tai tik nesusipratimas ar techninės kliūtys.

Nesureikšminame to, viliuosi, tai nepasikartos.

Vilniaus "Rytas"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)