Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje krito 68:70 (15:15, 15:17, 17:10, 21:28).

Prie rinktinės prisijungęs D. Sabonis per 20 minučių pelnė 9 taškus (4/9 dvit., 1/2 baud.), atkovojo 15 kamuolių, atliko tris rezultatyvius perdavimus, bet suklydo 5 kartus ir surinko 17 naudingumo balų.

„Patenkintas, kad galėjau grįžti į aikštę. Palakstyti po dviejų mėnesių buvo gerai, jaudulį nusiimti. Pompa iš karto buvo, viskas sukosi, bet įsivažiuosiu, dar turime tris-keturias treniruotes ir būsiu sportinėje formoje“, – su šypsena po mačo kalbėjo centras.

Pirmąjį ekipų tarpusavio mačą Vilniuje mūsiškiai laimėjo 92:86. Tai buvo paskutinės Lietuvos kontrolinės rungtynės prieš olimpinę atranką, kuri vyks liepos 2-7 d. Puerto Rike.

Abi rinktinės daužė lanką – lietuviai pataikė 5/22 tritaškių (22 proc.), Slovėnija – 5/27 (18 proc.). Mūsiškius klampino klaidos, kurių padaryta net 19. Po šių varžovai pelnė net 25 taškus. Slovėnija taip pat puolime nusiėmė 15 kamuolių ir tą pavertė 14 taškų.

„Nebuvo geros rungtynės, per daug klaidų. Asmeniškai irgi daug jų padariau. Gal po skrydžio trūko laiko įsivažiuoti. Kitose rungtynėse viskas bus gerai. Jie gynyboje buvo labai fiziški, atėmė iš mūsų metimus. Turime geriau išpildyti derinius“, – pažymėjo rinktinės lyderis.

Nemažai apkalbų sukėlė ir D. Sabonio išvykimas per pirmas rungtynes. Netrukus imta kaltinti, kad centras išvyko pailsėti, tačiau jis paaiškino, kad situacija buvo kiek kitokia.

„Buvo geriausio draugo vestuvės, todėl nuvykau ir grįžau“, – teigė D. Sabonis.

Iš Slovėnijos lietuviai keliaus tiesiai į Puerto Riką. Olimpinės atrankos burtai Lietuvai lėmė žaisti atrankos turnyro A grupėje, kur mūsiškių varžovais bus Meksika ir Dramblio Kaulo Krantas. B grupėje žais Italija, Bahreinas ir Puerto Rikas.

Lietuviai sužais po vieną susitikimą su savo grupės komandomis, o dvi geriausios rinktinės žengs į pusfinalį, kur lauks geriausių B grupės ekipų iššūkis. Tik turnyro nugalėtoja pateks į Paryžiaus žaidynes.

Pergalės atveju Lietuva žaidynėse startuotų C grupėje su daugkartine olimpine čempione JAV komanda, pasaulio vicečempione Serbija ir debiutantu Pietų Sudanu, kuris pasirodė geriausiai iš Afrikos ekipų praėjusiose planetos pirmenybėse.

Nesėkmės atveju mūsiškiai praleistų antras iš eilės olimpines žaidynes. Paryžiaus žaidynės prasidės liepos 27 d.

Slovėnija kausis olimpiniame atrankos turnyre Pirėjuje. Grupėje jų laukia Kroatijos ir Naujosios Zelandijos iššūkis, o vėliau gali tekti grumtis su Graikija, Dominikos Respublika arba Egiptu.

Lietuvos rinktinės sudėtis olimpinei atrankai:

Rokas Jokubaitis, Lukas Lekavičius, Deividas Sirvydis, Tomas Dimša, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius, Tadas Sedekerskis, Domantas Sabonis, Mindaugas Kuzminskas, Ąžuolas Tubelis ir Donatas Motiejūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)