Šeštadienį žalgiriečiai paskyrė atsigavimui po rungtynių krūvio ir surengė treniruotę, kurios metu dirbo treniruoklių salėje. Vėliau krepšininkai persikėlė į krepšinio aikštę, kur atliko metimų treniruotę. Po jos mintimis apie besibaigiančią treniruočių stovyklą Turkijoje su „Žalgiris TV“ pasidalijo Bryantas Dunstonas.

„Dirbome su svoriais po vakar dienos rungtynių. Turėjome puikiai sudarytą programą, kurios kaip tik ir užteko. Po to keliavome į aikštę, išsimetėme daug metimų iš įvairių pozicijų. To reikia, kad išliktume formoje ir palaikytume gerą metimo techniką. Šiandien daug nejudėjome, bet turėjome gerą treniruotę“, – tvirtino aukštaūgis.

Žalgiriečiai treniruočių stovyklą pradėjo pirmadienį. Po antradienį surengtų dviejų treniruočių, trečiadienį „Žalgiris“ sužaidė pirmąsias „Gloria Cup“ turnyro rungtynes, kuriose nusileido Bursos „Tofaš“ ekipai (74:75).

„Kūnas jaučiasi gerai. Esu maloniai nustebintas, kaip treneriai sudėliojo visą savaitės planą. Treneris gerai sureagavo į mūsų žaidimą pirmose rungtynėse, nes prieš jas turėjome dvi treniruotes. Treneris pamatė, kad rungtynėse buvome kiek per lėti, tad kitos treniruotės jau buvo lengvesnės. Vakar jau žaidėme su didesne energija. Smagu, kad laiku prisitaikoma prie situacijos savaitės viduryje“, – aiškino žalgirietis.

Susitikime su ALBA žalgiriečiai pademonstravo solidžią gynybą ir praleido tik 60 taškų. Prie varžovų žaidimą surakinusių veiksmų svariai prisidėjo ir B.Dunstonas, susitikime perėmęs daugiausiai – 4 kamuolius.

„Tikrai? Perėmiau 4 kamuolius? Galvojau, kad tik 2, – šypsojosi B.Dunstonas. – Bandau žaisti su didele energija. Antrajame susitikime buvau energingesnis nei pirmajame. Bandžiau paveikti rungtynes iš pozityvios pusės. Norėjau komandai sukurti daugiau papildomų progų, kad galėtume pelnyti daugiau taškų, užvesti greitąjį puolimą.“

Sekmadienį amerikietis aikštėje kovos prieš buvusius komandos draugus, žaidžiančius „Anadolu Efes“ gretose. 8 metus šioje ekipoje praleidęs krepšininkas tvirtino, kad „Žalgirio“ laukia geras jėgų patikrinimas.

„Žaisime prieš labai pajėgią komandą. Matėme jų rungtynes, jie buvo agresyvūs, fiziški, neleisdavo priimti kamuolio. Jų krepšinis – aukšto lygio. Bus smagu žaisti prieš juos ir pasitikrinti, kur esame. Kas liečia žaidėjus, kitoje komandoje turiu draugų, bet aikštėje bus tik kova“, – pasakojo amerikietis.