Prieš kelionę į daugiau nei už 4300 km nuo Kauno esantį Las Palmą Š. Jasikevičius pranešė komandos gerbėjams nemalonią naujieną.

Į Ispaniją kauniečiai išvyko be pastaruoju metu puikiai rungtyniavusio įžaidėjo Leo Westermanno. Trečiadienio treniruotėje prancūzas susižeidė kelį. Tiksli įžaidėjo sveikatos būklė paaiškės po papildomų tyrimų.

„Šiandien ryte jis atėjo, bet juda nelabai gerai. Taigi, reikia daryti tyrimus“, – oro uoste nelinksmai kalbėjo Š. Jasikevičius.

Į Las Palmą taip pat neišvyko anksčiau traumą gavęs Paulius Jankūnas, vėl iš rikiuotės iškrito ir Antanas Kavaliauskas.

Tiesa, yra ir gera žinia – išsigydęs traumą į komandos gretas sugrįžo kitas įžaidėjas Nate‘as Woltersas, kuris dėl čiurnos traumos praleido trejas rungtynes Eurolygoje ir pagrindinio komandos dispečerio vietą buvo užleidęs L. Westermannui.

Tiesa, amerikiečio sportinė forma šiuo metu nėra pati geriausia, ką pripažįsta ir Š. Jasikevičius.

„N. Woltersas treniruotėse atrodo kaip žmogus, praleidęs dvi savaites. Stengiasi, sunku jam įeiti į ritmą. Manau, kad jis žais, jei niekas nepasikeis. Žiūrėsime pagal situaciją“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Galima prisiminti, kad būtent dėl dažnų traumų L. Westermannui praėjusį sezoną nepavyko įsitvirtinti Maskvos CSKA klube ir šiemet jis sugrįžo į Kauną, tačiau ilgą laiką negalėjo pasiekti optimalios sportinės formos, kurią demonstruoti pradėjo tik pastaruoju metu.

„Žalgiris“ (7/7) turnyro lentelėje šiuo metu yra 6-as, bet tokį patį pergalių ir pralaimėjimų balansą turi ir dar trys komandos – Milano „Armani Olimpia“, Miuncheno „Bayern“ bei „Barcelona“.

„Gran Canaria“ savo ruožtu užima 13-ąją poziciją – ispanai savoje sąskaitoje turi 5 pergales ir 9 pralaimėjimus.

Rytojaus „Žalgirio“ varžovai yra viena iš penkių Eurolygos komandų, kuri sezonui neįpusėjus jau spėjo pakeisti vyriausiąjį trenerį. Gruodžio pradžioje buvo atleistas Salva Maldonado, jo vietą užėmė asistentu iki tol buvės Victoras Garcia.

„Su senu treneriu jie daugiau žaidė per Cleviną Hannah ir D.J. Strawberry, pasikeitus treneriams ir Marcusas Erikssonas įgauna pagreitį, jo vaidmuo įšaugęs. Komanda be ryškių žvaigždzių, žaidžia komandinį krepšinį, meta daug tritaškių, o centrai lipa ant lentos ir visi 5 bėga į greitą puolimą. Taigi, pagrindiniai akcentai – stabdyti jų greitą puolimą, nes tai viena iš greičiausią krepšinį Eurolygoje žaidžiančių komandų. Bėgti su jais visas 40 minučių mums nebūtų naudinga”, – pagrindinius varžovų privalumus vardijo Š. Jasikevičius.

Trenerio išskirtas įžaidėjas iš JAV C. Hannah šiuo metu yra traumuotas.

Penktadienio vakarą rungtynės Las Palme prasidės labai vėlai – 22 val. Lietuvos laiku.

Eurolygos turnyro lentelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)