„Lietkabelio“ strategas Ramūnas Butautas atsiprašė sirgalių dėl tokio žaidimo ir teigė, jog žino problemas, o jos bus sprendžiamos treniruotėse.

„Varžovai buvo geresni visais komponentais. Norime atsiprašyti savų sirgalių, nes kai kuriems žaidėjams pritrūko kovingumo. Oponentai už mus buvo dukart stipresni ir dukart greitesni. Gynyboje turime tas pačias problemas, kurias šiandienos rungtynės paaštrino. Tenka nuryti karčią piliulę ir žiūrėti į priekį.

Žinome savo problemas ir stengiamės jas spręsti. Šiandien kiek turėjome problemų, esu nusivylęs“, – po mačo teigė strategas.

– Savaitės viduryje netekote Ado Juškevičiaus, ar stipriai koregavo jūsų ruoštą žaidimo planą? Gal tą žinojote kur kas anksčiau?, – R. Butauto paklausė krepsinis.lt.

– Ne, tą sužinojau paskutinę dieną. Ruošėmės žaisti kartu su Adu. Tačiau tai ne nepralaimėjimo priežastis. Galime daugelį priežasčių prisigalvoti, kamuolys per minkštas, per ryškios lempos, grindys slidžios, varžovai spjaudosi...

Taip, Ado netektis skaudi, bet mes turėjome bent jau ne 30 taškų pralaimėti.

– Kodėl tokia silpna gynyba ir prastas puolimas, gal dar reikia laiko dirbant jums su komanda?

– Gynyba prasideda nuo individualių veiksmų, o tada jau klijuojama komandinė gynyba. Dabar pas mus šlubuoja ir tas, ir tas.

– Ar galima sakyti, kad „Lietkabelis“ yra duobėje?

– Nevadinčiau tai duobe, nors rungtynės ir buvo prastos. Lorenzo Williamsas po traumos, sužaidė ne geriausias savo rungtynes, Adas išvyko, kažkas nesusitvarkė su savo pareigomis, bet nenoriu minėti pavardžių. Bet nevadinčiau tai duobe – tai yra normalus darbinis procesas.

Per tris savaites gali kažką pakeisti, bet negali nuversi kalnų, nes kitaip niekas nesiruoštų sezonui prieš mėnesį. Taip, nelengva perimti komandos vairą sezono viduryje, bet žinau tą situaciją.

Taip, šioje poroje nesame favoritai, bet mes nesame 30 taškų blogesni už vilniečius, tą sakiau vyrams po mačo.

– Priekinėje linijoje niekada nebandote žaisti su Donatu Taroliu ir Žygimantu Skuču, visada – abu broliai ar vienas jų su Vaidu Čepukaičiu. Gal su D. Taroliu ir Ž. Skuču būtų mobilesnė gynyba, nebandysite šito varianto?

– Jei Skučas taip žais, kaip šiandien, tada nebandysiu. Jis šiandien turėjo būti mūsų operos arijos pagrindinis atlikėjas, bet jūs patys matėte, kaip jis šiandien rungtynavo. Aš matau visus tuos variantus, bet tik Tarolis sužaidė labai gerai. Šaunuolis. Nors aš nemėgstu lįsti į asmeniškumus, tą jiems turiu pasakyti asmeniškai.

– Gal kalbėjote su klubo vadovybe kada galima tikėtis komandos pastiprinimo?

– Mums trūksta energijos, ypač tai šiandien matėsi: mus visur stumdė, voliojomės ant grindų.

– Bet energija gal susijusi su bendra komandine dvasia?

– Jei klausiate apie komandos „chemiją“, tai neturiu vyrams jokių priekaištų. Bent per tas tris savaites nepamačiau jokios trinties, vyrai draugiškai sugyvena. Į treniruotes vykstu su dideliu malonumu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)