Krašto puolėjui klinikoje individualiai pagaminta skaidri veido apsauga. Kaukė turėtų apsaugoti sužeistą vietą, kad krepšininkas galėtų sėkmingai žaisti.

Pasak medikų, apsaugą krepšininkas turės dėvėti apie 3 savaites.

Tai ne vienintelis „Žalgirio“ krepšininkas, sausio pabaigoje atsidūręs medikų globoje.

Praėjusią savaitę Kauno ekipa vertėsi be kapitono Paulius Jankūno, kuris praleido Eurolygos mačą su Atėnų „Panathinaikos“ ir LKL akistatą su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

„Pauliui tos traumelės įsisenėjusios, todėl nusprendėme, kad reikia išsigydyti prieš svarbų sezono tarpą. Antradienį (red. sausio 23 d.) ryte jis mėgino treniruotis, bet dar jaučia skausmus. 3–4 laisvos dienos pagelbės – galbūt visiškai išgis ir galės žaisti 100 proc.“, – dar prieš skrydį į Atėnus kalbėjo Š. Jasikevičius.

Tel Avivo „Maccabi“ strategas Nevenas Spahija antradienį vakare Vilniaus oro uoste susirinkusiems žurnalistams teigė, kad jo vadovaujama ekipa ruošiasi rungtynėms prieš „Žalgirį“, kurio gretose – ir P. Jankūnas.

Tuo metu „Žalgirio“ kapitonas laisvų dienų veltui neleido. Per beveik porą poilsio savaičių žaidėjas gydėsi mikrotraumas, kurios pastarąjį laiką kamavo mažesniais ir didesniais skausmais.

„Esant nuolatinėms sausgyslių mikrotraumoms, vystosi uždegiminis procesas, lydimas skausmų. Nieko keisto, juk krepšininkų krūviai – intensyvūs, sužaista 100 rungtynių iš eilės, juk nuo 2014 m. P. Jankūnas nepraleido nė vienerių Eurolygos rungtynių“, – nesistebi gydytojas Vytenis Trumpickas.

Anot gydytojo, krepšininkas šiuo metu gydomas taikant regeneracinę terapiją.

Trombocitais praturtintos plazmos injekcijos – natūralios procedūros be chirurginės intervencijos – sporto pasaulyje taikomos jau daugiau kaip 20 metų.

Tai bene populiariausias būdas sportinėms traumoms gydyti, nes yra saugus ir patikimas, lenkiantis cheminius vaistus savo natūralumu ir tuo, kad beveik neturi šalutinio poveikio. Šių injekcijų poveikis įrodytas moksliniais tyrimais. Gijimas paspartinamas beveik dvigubai.

„Injekcijų kiekis priklauso nuo paciento būklės ir pažeidimo lygio. Dažniausiai gydymo kursas – 2-5 injekcijos. Manau, P. Jankūno atveju turėtų užtekti 3 tokių injekcijų. Ir tai nebus laikinas skausmo numalšinimas. Ši terapija ne tik stabdo uždegiminį procesą, bet ir atkuria pažeistus audinius“, – minėjo gydytojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)